Newsitamea.gr
AMEA news ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΥΦΛΩΣΗ

Πάντοτε με αγάπη και ευαισθησία στον συνάνθρωπο με αναπηρία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

amea-plateia-3

Τα άτομα με αναπηρία είναι μία σημαντική κατηγορία του πληθυσμού, που αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα κοινωνικού αποκλεισμού, στιγματισμού και αδιαφορίας, ή άνισης μεταχείρισης από το κοινωνικό τους περιβάλλον, εξαιτίας προκαταλήψεων σε βάρος τους.

Σημαντικοί άνθρωποι που μας κάνουν να σκεφτόμαστε τι γίνεται πραγματικά με την ζωή μας. Βλέποντας από διαφορετική οπτική ματιά, με ιδιαίτερη ευαισθησία προς όλους όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με αναπηρία.

Φυσικά ο αθλητισμός δεν θα μπορούσε να λείπει από ανθρώπους οι οποίοι έχουν κάνει υπερήφανους όλους μας. Ο αθλητισμός πρέπει να υπάρχει κάθε μέρα και όχι μόνο μια φορά. Αθλητισμός δίχως διακρίσεις. Ο αθλητισμός είναι ποιότητα ζωής και υγείας. Ο αθλητισμός δραστηριοποιεί χιλιάδες ανθρώπους. Ο αθλητισμός είναι μια δραστηριότητα που μπορεί να στείλει ένα μήνυμα κατά των διακρίσεων στην κοινωνία μας, κατά του ρατσισμού. Ο αθλητισμός μας προσφέρει τη χαρά της συμμετοχής και της νίκης αλλά η σημερινή εκδήλωση μας προσφέρει τη χαρά του να μπορέσουμε ν` αναγνωρίσουμε πόσο δύναμη έχει ο άνθρωπος. Αυτό το μάθημα είναι το μεγαλύτερο που μπορούσαμε να πάρουμε όλοι μας σήμερα.

Το Σωματείο Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Νήσων Κυκλάδων διοργάνωσε με επιτυχία διήμερες ενημερωτικές εκδηλώσεις με τίτλο «Προσεγγίζοντας τον Άνθρωπο με Αναπηρία», στην Ερμούπολη της Σύρου.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 2 Απριλίου στις 19:00 στην αίθουσα Βάτη πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) από τον πρόεδρο του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες του νομού Λακωνίας, Παναγιώτη Αλεξανδράκη, τον παραολυμπιονίκη στίβου σε ρίψεις με αμαξίδιο, Χρήστο Αγγουράκη, καθώς επίσης την πρωταθλήτρια Ελλάδος στην ξιφασκία με αμαξίδιο, Κέλλυ Λουφάκη αλλά και τον αθλητή ξιφασκίας με αμαξίδιο, Κωνσταντίνο Θεμελή.

Το “παρών” έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για κοινωνικά θέματα, Απόστολος Ρουσσουνέλος και ο Περιφερειακός σύμβουλος, Στράτος Μαύρος.
Την Κυριακή 3 Απριλίου στις 12:00 στην πλατεία Μιαούλη πραγματοποιήθηκε, Βιωματικό εργαστήριο προσομοίωσης κινητικότητας τυφλών από το Σωματείο Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Νήσων Κυκλάδων, Βιωματικό εργαστήριο προσομοίωσης κινητικότητας παραπληγικών, Παρουσίαση των αθλημάτων της ξιφασκίας και της τοξοβολίας με αμαξίδιο από την Κέλλυ Λουφάκη και τον Κωνσταντίνο Θεμελή αντίστοιχα, Προσομοίωση αγώνα ξιφασκίας για τους μικρούς μας φίλους και ενημέρωση για την προστασία της ζωής και της υγείας μας ως συνέπεια παράτολμων ενεργειών.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως, δυστυχώς δεν καταγράφηκε η προσδοκώμενη προσέλευση κόσμου, ιδιαίτερα στις ενημερωτικές ομιλίες που έγιναν το Σάββατο το βράδυ.

Με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους , σε ένα χαρούμενο και γιορταστικό κλίμα, κυρίως τα μικρά παιδιά έκαναν στην πράξη τη γνωριμία τους με αθλήματα στα οποία αγωνίζονται και διακρίνονται αθλητές με κινητικά, οπτικά, νοητικά, ακουστικά προβλήματα. Ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι συνάνθρωποί μας με αναπηρία.

Η προσπάθεια με δεμένα μάτια (άθλημα για αθλητές με μειωμένη όραση), ξιφασκία, καθώς και δρόμο για άτομα με μειωμένη όραση, τους οδήγησε σε αναθεώρηση των όσων πίστευαν μέχρι τώρα για τον εαυτό τους και για τις δυνάμεις που κρύβει μέσα του ο άνθρωπος.
Πιστεύουμε πως η συζήτηση αυτή ήταν το επιστέγασμα της όλης εκδήλωσης γιατί βοήθησε μικρούς και μεγάλους , να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους για το τι είναι εφικτό, επιτεύξιμο, σημαντικό και αξιόλογο στη ζωή τους. Οι ομιλητές στην πλειονότητά τους άτομα με ειδικές ανάγκες εντυπωσίασαν με την ικανότητά τους να συζητούν, να απαντούν σε ιδιαίτερα δύσκολες ερωτήσεις και να διακρίνονται σε τόσο απαιτητικούς στίβους όντας μη προνομιούχοι σωματικά…

Πολλά συγχαρητήρια σε εθελοντές και χορηγούς, καθώς επίσης και στο Γιώργο Ρούσσο, ο οποίος συνέβαλε στην παρουσίαση των δράσεων και την μουσική επιμέλεια.

amea-plateia-1

amea-plateia-6

amea-plateia-2

amea-plateia-4

amea-plateia-3

cyclades24.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea