Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Παντελής Παντελίδης και ασφαλής κατανάλωση αλκοόλ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

pantelidi-katanalosi-alkool

Dr Αναστασία Μοσχοβάκη Ιατρός Ειδική Παθολόγος

Ενημερωθείτε υπεύθυνα

Στο ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί δείτε συνέντευξή μου στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου Tatiana Live στο κανάλι Ε για τον θάνατο του λαϊκού ειδώλου Παντελή Παντελίδη και το συνδεόμενο πρόβλημα της κατάχρησης αλκοόλ στην Ελλάδα σήμερα.

Τι πρέπει να ξέρετε επιπρόσθετα:

· Παρά το γεγονός ότι τα γενικά ασφαλή επιτρεπόμενα όρια, μπορεί να τροποποιηθούν ανάλογα με τα παθολογικά ευρήματα και τα νοσήματα που εντοπίζονται κατά την ιατρική εξέταση, παραμέτρους της κληρονομικότητας και τα λαμβανόμενα φάρμακα, η ασφαλής επιτρεπόμενη κατανάλωση αλκοόλ γενικώς είναι έως δύο ποτά την ημέρα για τους άνδρες ηλικίας κάτω των 65 ετών, έως ένα ποτό την ημέρα για τους άνδρες ηλικίας 65 ετών και άνω, έως ένα ποτό την ημέρα για τις γυναίκες κάθε ηλικίας.

· Παρά το γεγονός ότι μία μερίδα ποτού ευρίσκεται στα όρια της μέγιστης επιτρεπόμενης κατανάλωσης πριν την οδήγηση, προτιμήστε να μην καταναλώσετε καθόλου αλκοόλ και μην επιβαίνετε σε αμάξια οδηγών που έχουν καταναλώσει αλκοόλ, πριν την οδήγηση.
· Mία μερίδα ποτού είναι 355 ml μπύρας με συνήθη περιεκτικότητα σε αλκοόλ 5%, 148ml κρασιού συνήθους περιεκτικότητας σε αλκοόλ 12% και 44ml ποτού (π.χ. τυπικά είδη βότκας τσίπουρου) με περιεκτικότητα σε αλκοόλ 40%.

Dr Αναστασία Μοσχοβάκη Ιατρός Ειδική Παθολόγος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκε πριν λίγο: Ευχάριστα νέα για τους ανεμβολίαστους, σε πελάγη ευτυχίας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες

Efi Nika

Με νόμο ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στα Φαρμακεία, με κόστος 5 ευρώ – Χρεώσεις 1 και 3 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις

Efi Nika

Τι να προσέχετε με τα φάρμακά σας μετά τα 50

Efi Nika