Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

«Πάντα είχα Χοντρά Πόδια, όταν όμως μπήκα στην Εφηβεία άρχισαν να Παχαίνουν περίεργα! Κάποια στιγμή…»!!!-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

1

«Πάσχω από σπάνιο σύνδρομο αλλά αποφάσισα να δημοσιεύσω τη φωτογραφία μου στο Instagram γιατί…»

Στο σχολείο έπαθα τροφική διαταραχή και συνειδητοποίησα πως δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο για παχύσαρκα κοpίτσια της ηλικίας μου που νιώθουν ντροπή και μισούν το σώμα τους. Ξυπνούσα, δεν έτρωγα πρωινό, πήγαινα σχολείο, έπινα μια σόδα για μεσημεριανό με ένα μικροσκοπικό κομμάτι ψωμί, περπατούσα μέχρι το σπίτι (που ήταν αρκετά μακριά) και έτρωγα ελάχιστα για δείπνο. Έχασα αρκετό βάρος σε λίγους μόνους μήνες, αλλά μόνο στην κοιλιά, την πλάτη, το στήθoς και το πρόσωπο. Τα πόδια μου είχαν ακόμη το ίδιο μέγεθος, οπότε μετά από χρόνια ντροπής αποφάσισα να με αποδεχτώ όπως είμαι.

Μόλις πρόσφατα ανακάλυψα την πραγματική αιτία πίσω από το πρόβλημά μου: πάσχω από lipedema, μια χρόνια διαταραχή που επηρεάζει τα άκρα και προκαλεί τη συσσώρευση λιπώδους ιστού στα πόδια (και μερικές φορές και στα χέρια).

Δεν είναι κάτι που μπορείς να ελέγξεις με δίαιτα ή γυμναστική, εκτός αν κάνεις εγχείρηση που και πάλι απλά θα μειώσει το πρόβλημα, δε θα το εξαφανίσει.

21

Όταν μια γυναίκα έχει περιττά κιλά, συνήθως αυτό φαίνεται στην κοιλιά ή τους γοφούς όχι μέχρι τους αστράγαλους! Τα χοντρά πόδια συνήθως κρύβονται κάτω από φαρδιές φούστες και κανείς δεν ασχολείται μαζί τους, έτσι λοιπόν αποφάσισα να κάνω ένα πείραμα.

Σκέφτηκα πως τα #biglegs έπρεπε επιτέλους να λάβουν την αναγνώριση που τους αρμόζει. Όντας περίεργη για την αντίδραση των ανθρώπων μπροστά σε μία γυναίκα που δείχνει χωρίς ντροπή τα μεγάλα πόδια της, δημοσίευσα μια ολόσωμη φωτογραφία μου στο Instagram. Αποκάλυψα επίσης πως πάσχω από lipedema και πως αυτό επηρεάζει την εμφάνισή μου. Χαμός έγινε!

Υπήρχαν οι κλασσικοί τύποι με τις χuδαίες προσβολές που μόνος τους σκοπός είναι να σε κάνουν να νιώσεις όσο πιο απαίσια γίνεται.

22

Μετά υπήρχαν και τα «ενδιαφερόμενα τρολς» με σχόλια όπως «είσαι πολύ όμορφη αλλά καθόλου υγιής. Πρέπει να κάνεις δίαιτα και γυμναστική» ή «θαυμάζω την αυτοπεποίθησή σου αλλά αυτό είναι απλά ανθυγιεινό«.

23

Βέβαια δεν ξέρουν ότι δεν μπορείς να κρίνεις το αν κάποιος είναι υγιής ή όχι απλά και μόνο από την εξωτερική τους εμφάνιση, αλλά έχουν ελπίδα.

Υπήρχαν οι «επιστήμονες» που έκαναν ότι τα γνώριζαν όλα γύρω από το πρόβλημά μου με σχόλια όπως «επηρεάζει τα πόδια σου όχι το υπόλοιπο σώμα σου» (χαίρω πολύ!).

24

Η «αστυνομία των παχύσαρκων»:

25

Ήταν μάλιστα μια – επίσης παχουλή – κυρία που μου είπε ότι «στην πραγματικότητα δεν είχα καμία διαταραχή» και ότι «έβγαζα δικαιολογίες από το μυαλό μου επειδή ήμουν χοντρή για να κατευνάσω τα επιθετικά σχόλια«. Μάλιστα υποστήριξε ότι «έκανα κακό στο κίνημα του body positivity» με το να «κατηγορώ για τα κιλά μου μία διαταραχή«.

Ανέβασα την φωτογραφία για να δείξω τα πόδια μου και να μιλήσω για την διαταραχή μου. Στην τελική το βάρος του καθενός είναι αποτέλεσμα συνδυασμού γενετικής, διατροφής και lifestyle – όπως και το δικό μου. Είμαι έτσι για διάφορους λόγους και όχι μόνο εξαιτίας της ασθένειάς μου.

26

Κάθισα λοιπόν στον καναπέ μου με ένα ποτήρι κρασί και σκέφτηκα ότι πάντα θα υπάρχουν κακοί άνθρωποι και τρολς στο ίντερνετ. Η παχυσαρκο-φοβία βαστάει καλά στην κοινωνία μας, χρησιμοποιώντας δικαιολογίες όπως η υγείαγια να μας κάνουν να ντρεπόμαστε. Μήπως να ψαχτείτε λίγο περισσότερο όσον αφορά τα κιλά και την υγεία;

 

 

 

fanpage.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάγωσαν οι συγγενείς του νεκρού: Τους είπαν ότι πέθανε από καρκίνο, τον ξέθαψαν & τελικά αποδείχθηκε δολοφονία

Efi Nika

Έτσι και πας… χώρισες: Τα 2 «απαγορευμένα» ελληνικά νησιά για ζευγάρια, με το μεγαλύτερο ποσοστό χωρισμών – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Έπιασε το στήθος του και σωριάστηκε μέσα στο γήπεδο: Σοκ στον αγώνα Ουντινέζε – Ρόμα, «πάγωσαν» οι παίκτες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika