Newsitamea.gr
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες εξετάσεις 2016: Πρεμιέρα στις 16 Μαΐου για τις πανελλαδικές

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Πανελλήνιες εξετάσεις 2016: Πρεμιέρα στις 16 Μαΐου για τις πανελλαδικές

Πανελλήνιες εξετάσεις 2016: Πρεμιέρα στις 16 Μαΐου για τις πανελλαδικές

Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων γνωστοποιεί ότι η εναρκτήρια ημερομηνία για τις πανελλαδικές 2016 των Ημερήσιων και Εσπερινών Γενικών Λυκείων τόσο με το νέο όσο και με το παλαιό σύστημα εξετάσεων θα είναι η Δευτέρα 16 Μαΐου.

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ οι πανελλαδικές θα ξεκινήσουν μία μέρα μετά, δηλαδή την Τρίτη 17 Μαΐου. Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των υποψηφίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις όπως και η κατάθεση των αιτήσεων και απαιτούμενων δικαιολογητικών των μαθητών και αποφοίτων (υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση.

Μόλις, η αρμόδια υπηρεσία ολοκληρώσει την αποδελτίωση των δηλώσεων – αιτήσεων και διαπιστώσει τα ποσοστά των δηλώσεων που αφορούν το νέο και το παλαιό σύστημα εξετάσεων, θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα ορίζει το ποσοστό των θέσεων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση οι οποίες θα αντιστοιχούν στους υποψηφίους καθενός από τα δυο συστήματα.

newsbomb.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οριστικό: Τέλος τα κινητά στα σχολεία – Έρχεται η πιο αυστηρή τιμωρία, μέχρι και οριστική αποβολή από το σχολείο

Penni Syggrou

Χίλια μπράβο στον Παναγιώτη Χαρίτο: Σπάει τα στερεότυπα ο πρώτος τσιγγάνος με ακαδημαϊκή διάκριση στην Ελλάδα

Efi Nika

Είναι επίσημο: Τι θα γίνει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας στις 4 Απριλίου 2024 – Από Νηπιαγωγεία μέχρι Λύκεια

Efi Nika