Newsitamea.gr
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2017: Σε ποιες σχολές εκτιμάται ότι θα πέσουν οι Βάσεις

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουνίου συνεχίζονται οι Πανελλήνιες Εξετάσεις των υποψηφίων ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ για την είσοδό τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ιστορία ανθρωπιστικών σπουδών, Φυσική θετικών σπουδών και Ανάπτυξη Εφαρμογών σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Σε ποιες σχολές εκτιμάται ότι θα πέσουν οι Βάσεις

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις οι βάσεις θα πέσουν σε Πολυτεχνικές, Οικονομικές σχολές και στα τμήματα Πληροφορικής λόγω του μεγάλου βαθμού δυσκολίας στα μαθηματικά Προσανατολισμού.

Τα θέματα των Μαθηματικών ήταν μάλιστα τόσο απαιτητικά, που δεν επαρκούσε ο χρόνος των τριών ωρών για τους υποψηφίους, ενώ η λύση τους δυσκόλεψε ακόμα και τους μαθηματικούς.

Σε ό,τι αφορά στα Αρχαία Ελληνικά που εξετάστηκαν οι υποψήφιοι την περασμένη Παρασκευή η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων τόνισε ότι: «Τα ερωτήματα που συνοδεύουν το διδαγμένο κείμενο (Πλάτωνος Πρωταγόρας 322d- 323c) είναι σαφή και κατανοητά.

Η αναμενόμενη-όπως και κάθε χρόνο-επιλογή του διδαγμένου επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα ανανέωσης της ύλης».

Η Εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων επισημαίνει: «Οι γραμματικές, συντακτικές και ετυμολογικές παρατηρήσεις ήταν, επίσης, σαφείς για έναν καλά προετοιμασμένο υποψήφιοι».

madata.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανικός σε σχολείο της Αττικής: Μόλις είδαν οι καθηγητές τι είχε στην τσάντα της 11χρονη μαθήτρια… έμειναν

Efi Nika

Αφιερώνω το πτυχίο μου στη μαμά μου, που με πίεζε να διαβάζω και να μορφωθώ

Efi Nika

Αποφάσισε στα 90 του να κάνει μεταπτυχιακό για να μην…σκουριάσει το μυαλό του!

Efi Nika