Newsitamea.gr
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πανελλήνιες 2017 ΕΠΑΛ σήμερα 13/06 – Χρήσιμες συμβουλές

Πανελλήνιες 2017 ΕΠΑΛ σήμερα 13/06 - Χρήσιμες συμβουλές
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πανελλήνιες 2017 ΕΠΑΛ σήμερα 13/06 - Χρήσιμες συμβουλές

Για μία ακόμη μέρα δίνουν τη μάχη τους στις Πανελλήνιες 2017 οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, καθώς σήμερα εξετάζονται στα μαθήματα Προγραμματισμός Υπολογιστών, Ψηφιακά Συστήματα και Μεταφορά Φορτίων. Δείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές.

Χιλιάδες υποψήφιοι για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας συμμετέχουν και σήμερα Τρίτη 13/06/2017 στις Πανελλήνιες 2017, με τα μαθήματα Προγραμματισμός Υπολογιστών, Ψηφιακά Συστήματα και Μεταφορά Φορτίων. Αν και οι Πανελλήνιες 2017 ολοκληρώνονται στις 21 Ιουνίου, στο μυαλό των περισσότερων είναι ήδη ο υπολογισμός μορίων και οι Βάσεις 2017.

Για τα ΓΕΛ, οι Πανελλήνιες 2017 θα διαρκέσουν έως και τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ θα διαρκέσουν έως τις 21 Ιουνίου. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου, ενώ οι πρακτικές δοκιμασίες, μεταξύ 20 και 30 Ιουνίου.

Τα μαθήματα προσανατολισμού και οι επιδόσεις των υποψηφίων σε αυτά θα είναι εκείνα που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις βάσεις. Έτσι, ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να δοθεί στη Βιολογία από τους υποψήφιους που ενδιαφέρονται για τις ιατρικές σχολές, στην Ιστορία, για τους υποψηφίους των Ανθρωπιστικών Σπουδών και τα Μαθηματικά και η Φυσική, για τους υποψηφίους που έχουν επιλέξει τον προσανατολισμό των Θετικών Σπουδών και εκείνον της Οικονομίας και Πληροφορικής.

Τα αποτελέσματα για τις Πανελλήνιες 2017 αναμένεται να ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου, και έτσι να αρχίζει να μετράει αντίστροφα ο χρόνος για τις Βάσεις 2017 και την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας. Όλοι οι υποψήφιοι, στη μάχη που συνεχίζουν να δίνουν, καλό είναι να έχουν μερικές χρήσιμες συμβουλές κατά νου.

Διαβάζουμε τα θέματα αργά και προσεκτικά, ώστε να κατανοήσουμε πλήρως τι ζητείται, και ξεκινάμε από αυτά που γνωρίζουμε καλύτερα. Αφού απαντήσουμε κάποιο ερώτημα, καλό θα ήταν να διαβάσουμε άλλη μία φορά την εκφώνηση. Ακόμη και αν κάποιο από τα θέματα δεν μας θυμίζει κάτι, δεν πρέπει να απογοητευτούμε.

Χρησιμοποιούμε, όπου χρειάζεται, το πρόχειρο (τις τελευταίες σελίδες του τετραδίου). Γράφουμε ό,τι γνωρίζουμε, ακόμη και αν δεν είμαστε σίγουροι· δεν αφήνουμε κανένα μόριο που να μην το διεκδικήσουμε!

Προσέχουμε την εμφάνιση του γραπτού μας, ώστε να είναι ευανάγνωστο. Ένα καλά δομημένο και καθαρογραμμένο γραπτό είναι βέβαιο πως προκαταβάλλει θετικά τον διορθωτή. Κατανέμουμε σωστά τον χρόνο ανάμεσα στα θέματα, ώστε να αφήσουμε τουλάχιστον 10 λεπτά για να ξαναδιαβάσουμε τις απαντήσεις μας και να διορθώσουμε τυχόν ορθογραφικά και εκφραστικά λάθη.

www.newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έγραψε ιστορία στον οικισμό: Ρομά από την Ξάνθη πέρασε στη Φιλολογία Ρεθύμνου και θέλει να γίνει εκπαιδευτικός – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση: Τι προβλέπει για μαθητές, καθηγητές και σχολεία

newsitamea

Η ψηφιακή πλατφόρμα που ήρθε για να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο κατακτάται η γνώση

newsitamea