Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Πανελλαδική απεργία: Αυξάνονται διαρκώς τα συνδικάτα που απεργούν

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

173fbe52

Πανελλαδική απεργία: Αυξάνονται διαρκώς τα συνδικάτα που απεργούν

Στην αντίστροφη μέτρηση για την 24ωρη πανελλαδική απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν σε προσυγκεντρώσεις και παρουσιάζουν τα απεργιακά τους πλαίσια. Ποιά συνδικάτα απεργούν την Πέμπτη;

«Όσο οι κυβερνώντες δεν καταλαβαίνουν, τόσο οι εργαζόμενοι θα βγαίνουν στους δρόμους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της για την απεργία  η ΓΣΕΕ. Στην ίδια ανακοίνωση η συνομοσπονδία σχολιάζει: «Η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους όλης της χώρας, στη  Γενική Απεργία που πραγματοποιείται την προσεχή Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Μετά από 6 χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, η κυβέρνηση αθετώντας τις δεσμεύσεις της  συνεχίζει την  ίδια ανάλγητη και καταστροφική πολιτική, εφαρμόζοντας το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο, προωθώντας μέτρα και πολιτικές που εντείνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Είμαστε αντιμέτωποι μ’ έναν υπό ψήφιση προϋπολογισμό νέας φοροεπιδρομής και δραματικών περικοπών, με την ολοκληρωτική καταστροφή του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης με νέα βάρβαρα και σκληρά μέτρα.

Σε όλους εκείνους που επιμένουν να ρίχνουν στην πλάτη των ασθενέστερων τα βάρη της κρίσης και των μνημονίων η απάντηση  είναι μία:

Αγώνας μέχρι να κερδίσουμε ότι χάσαμε και να αποτρέψουμε τα νέα καταστροφικά σχέδιά τους, για κοινωνία και οικονομία».

Η  Ομοσπονδία  Συνδικάτων  Μεταφορών  Ελλάδας  (Ο.Σ.Μ.Ε)  με ανακοίνωσή της κάνει γνωστό ότι: «μετέχει στην 24ωρη Γενική  Πανελλαδική  απεργία,  η  οποία  έχει  εξαγγελθεί  από  τη  Γ.Σ.Ε.Ε  και  θα  πραγματοποιηθεί  την  Πέμπτη  3  Δεκέμβρη  2015.

Καλούμε  τα  συνδικάτα,  τους  εργαζόμενους,  ολόκληρη  την  κοινωνία  σε  μαζική  συστράτευση  και  συμμετοχή  στον  αγώνα  της  αντίστασης  και  της  πάλης. Aπεργούμε, διεκδικούμε, απαιτούμε:

Κατάργηση  όλων  των  αντεργατικών  μνημονιακών  διατάξεων
Επαναφορά  του  Συλλογικού  Δικαίου  και  άμεση  δυνατότητα  σύναψης  Συλλογικών  συμβάσεων  εργασίας
Πιστή  τήρηση  του  εναπομείναντος  εργατικού  Δικαίου
Φραγμό  στις  απολύσεις  και  στη  σύναψη  ατομικών  συμβάσεων  εργασίας  με  εξευτελιστικούς  όρους
Μέτρα  με  προοπτική  ανάπτυξης  και  προστασίας  των  θέσεων  εργασίας
Κατάργηση  της  αντισυνταγματικής  πράξης  6/28.2.2012  του  Υπουργικού  Συμβουλίου  (Π.Υ.Σ),  η  οποία  μόνο  δεινά  έχει  επιφέρει  στους  εργαζόμενους  και  στην  Ελληνική  κοινωνία
Κατάργηση  Π.Δ/τος  94/2014
Μέτρα  κατά  της  συνεχώς  εντεινόμενης  ασυδοσίας  και  βαρβαρότητας  των  εργοδοτών.

Όλοι στη  συγκέντρωση  των  συνδικάτων  στη  Πλατεία Kλαυθμώνος ώρα  11:00  π.μ. Όλοι στις  απεργιακές  συγκεντρώσεις των  κατά  τόπους  Εργατικών  Κέντρων».

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μεταξύ άλλων τονίζει πως: «Την Πέμπτη, 3/12, απεργούμε μαζί με τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα ενάντια στις σαρωτικές αλλαγές του ασφαλιστικού που θα μας επηρεάσουν βαθύτατα. Συμμετέχουμε  στην απεργιακή συγκέντρωση. Προσυγκέντρωση: Κοραή (έξοδος Μετρό), 11 π.μ.

Στο όνομα της “δημοσιονομικής σταθερότητας”, η κυβέρνηση προχωράει στην υλοποίηση του τρίτου μνημονίου, το οποίο προβλέπει σειρά μέτρων που οδηγούν στην εξαθλίωση της ζωής μας: Αύξηση της φορολογίας για εργαζόμενους και συνταξιούχους, ριζική μείωση στην προστασία της πρώτης κατοικίας, μειώσεις μισθών, νέα πλήγματα στα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, κ.α.».

ΟΛΜΕ

Με αιχμή το ασφαλιστικό, τη μόνιμη και σταθερή εργασία, το αίτημα για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, την αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ καθώς και για «μισθολόγιο αξιοπρέπειας», συμμετέχει η ΟΛΜΕ στην 24ωρη γενική απεργία της ΑΔΕΔΥ της οποίας είναι μέλος και της ΓΣΕΕ.

Στην Αθήνα η ΟΛΜΕ καλεί στην κεντρική Απεργιακή Συγκέντρωση, Πλατεία Κλαυθμώνος 11:00πμ και στην περιφέρεια στα κατά τόπους συλλαλητήρια.

Συμμετοχή ΜΜΜ στην απεργία της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου

Όσον αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για την Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των Σωματείων Εργαζομένων τα ΜΜΜ θα συμμετάσχουν στην απεργία της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου ως εξής:

Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (Γραμμή μετρό 1): Θα λειτουργεί από 09:00 έως 21:00

Μετρό (Γραμμή 2 και 3): Θα λειτουργεί από 09:00 έως 21:00

Τραμ: Θα λειτουργεί από 09:00 έως 21:00

Λεωφορεία: Θα λειτουργεί από 09:00 έως 21:00

Τρόλλεϋ: Θα λειτουργεί από 09:00 έως 21:00

Προαστιακός σιδηρόδρομος: 24ωρη απεργία

Σημειώνεται ότι το μετρό ΔΕΝ θα φθάνει αεροδρόμιο και θα τερματίζει στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Νοσοκομεία

Οι εργαζομενοι στα νοσοκομεία έχουν προκηρύξει 24ωρα πανυγειονομική απεργία για την Τετάρτη 2/12 και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας ενω θα συμμετάσχουν και στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 3/12/2015.

Απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 3 Δεκεμβρίου

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και η προσυγκέντρωση θα γίνει μισή ώρα νωρίτερα στη συμβολή των οδών Σταδίου και Πεσματζόγλου.

Η Ομοσπονδία ζητεί μεταξύ άλλων κατοχύρωση του ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών, άρση της πλήρης απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους δήμους, ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές και κοινωνικοπρονοιακές υπηρεσίες, κατάργηση του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 «που προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών καθαριότητας», νέο μισθολογιο με ακώλυτη μισθολογική-βαθμολογική εξέλιξη και κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης

Τη συμμετοχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Απεργούν και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι την Πέμπτη

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) θα συμμετάσχει στην Πανελλαδική απεργία της 3 Δεκεμβρίου που προκήρυξε η ΓΣΕΕ διαμαρτυρόμενη για την επικείμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Δημοσιογράφοι

Οι δημοσιογράφοι σε όλα τα έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ, θα απεργήσουν την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, προηγούμενη της κηρυχθείσας απεργίας για την Πέμπτης 3/12, από τις 6:00 της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου έως τις 6:00 της επομένης 3 Δεκεμβρίου.

Λιμάνια

Τη συμμετοχή της στην Πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 3 Δεκεμβρίου αποφάσισε η ΠΝΟ κατά τη συνεδρίασή της την Παρασκευή. Τα πλοία όλων των κατηγοριών ακινητοποιούνται στα λιμάνια όλης της χώρας από τις 00.01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 23.59 το βράδυ της ίδιας ημέρας.

 

ΠΗΓΗ : www.dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea