Newsitamea.gr
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλαδικές: Μαθήματα ειδικοτήτων σήμερα για τα ΕΠΑΛ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Οι μαθητές από τα Γενικά Λύκεια κάνουν τις τελευταίες επαναλήψεις καθώς τη Δευτέρα εξετάζονται στην Ιστορία (ανθρωπιστικών Σπουδών) , Φυσική (Θετικών Σπουδών) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

Πτωτική πορεία βάσεων στις θετικές και Πολυτεχνικές σχολές λόγω Μαθηματικών

Σε μαθήματα ειδικοτήτων εξετάζονται σήμερα Σάββατο οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ. Συγκεκριμένα τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι είναι: Τεχνολογία Υλικών, Στοιχεία Ανατομίας-Φυσιολογίας ΙΙ, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης, Στοιχεία Μηχανών και Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις.

Οι συμμαθητές τους από τα Γενικά Λύκεια κάνουν τις τελευταίες επαναλήψεις καθώς τη Δευτέρα εξετάζονται στην Ιστορία (ανθρωπιστικών Σπουδών) , Φυσική (Θετικών Σπουδών) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Δυσκολότερα σε σχέση με πέρσι χαρακτηρίζει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία τα θέματα στα οποία διαγωνίσθηκαν χθες οι υποψήφιοι για τις θετικές σχολές. Σύμφωνα με τα σχόλια “Ο διατιθέμενος χρόνος δεν επαρκούσε για την πλήρη και επιτυχή διαπραγμάτευση των θεμάτων, παρότι σε κάποια ερωτήματα είχαν δοθεί τα ενδιάμεσα αποτελέσματα ενώ οι υποψήφιοι έπρεπε να έχουν πολύ καλή γνώση της ύλης των Μαθηματικών των προηγούμενων τάξεων. Μιλώντας στο “protothema.gr” ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ και καθηγητής μαθηματικών Γιάννης Βαφειαδάκης εκτίμησε οτι ως αποτέλεσμα του βαθμού δυσκολίας αναμένεται τα γραπτά με υψηλές βαθμολογίες από 17 -18 και πάνω να μην είναι πολλά. Πτώση των βάσεων αναμένεται στις θετικές και Πολυτεχνικές σχολές και Οικονομικές σχολές , από την επιλογή των θεμάτων στα Μαθηματικά , μάθημα που ένα σημαντικό καθώς ανάλογα με τη βαθμολογία που θα αποκομίσουν θα εξαρτηθεί το πολυπόθητο’ “εισιτήριο” για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σε οτι αφορά στα αρχαία ελληνικά η Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων τόνισε οτι :” Τα ερωτήματα που συνοδεύουν το διδαγμένο κείμενο (Πλάτωνος Πρωταγόρας 322d- 323c) είναι σαφή και κατανοητά. Η αναμενόμενη-όπως και κάθε χρόνο-επιλογή του διδαγμένου επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα ανανέωσης της ύλης”Το αδίδακτο κείμενο από τον Φίλιππο του Ισοκράτη ήταν κατανοητό.Η Εταιρία Ελλήνων Φιλολόγων επισημαίνει: “Οι γραμματικές, συντακτικές και ετυμολογικές παρατηρήσεις ήταν, επίσης, σαφείς για έναν καλά προετοιμασμένο υποψήφιο”.

www.protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανικός σε σχολείο της Αττικής: Μόλις είδαν οι καθηγητές τι είχε στην τσάντα της 11χρονη μαθήτρια… έμειναν

Efi Nika

Αφιερώνω το πτυχίο μου στη μαμά μου, που με πίεζε να διαβάζω και να μορφωθώ

Efi Nika

Αποφάσισε στα 90 του να κάνει μεταπτυχιακό για να μην…σκουριάσει το μυαλό του!

Efi Nika