Newsitamea.gr
SPORT AMEA

Παγκόσμια συγκίνηση

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Lauren-Hill-DL-300x169

 

Παγκόσμια συγκίνηση

Η 18χρονη Αμερικανίδα Λόρεν Χιλ είχε ένα όνειρο: να φορέσει τη φανέλα με το Νο22 της ομάδας μπάσκετ του κολεγίου της.Ωστόσο η μοίρα είχε διαφορετικά σχέδια για εκείνη, παίζοντάς της ένα τραγικό παιχνίδι. Χάρη στη δύναμη της ψυχής της όμως, την ερχόμενη Κυριακή το όνειρό της θα γίνει πραγματικότητα.

Όταν η Λόρεν ξεκινούσε την πανεπιστημιακή της πορεία στο καθολικό κολέγιο του Μάουντ Σεν Τζόζεφ στο Σινσινάτι του Οχάιο, είχε θέσει ως στόχο να παίξει στην ομάδα μπάσκετ του κολεγίου της στα 18α γενέθλιά της. Λιγότερο από δύο μήνες μετά, διαγνώστηκε με μία μορφή καρκίνου του εγκεφάλου, με το όνομα DIPG (Diffuse Intrinsic Pontine Glioma, δηλαδή διάχυτο εγγενές γλοιοβλάστωμα), η οποία όπως της είπαν οι γιατροί χτυπάει κυρίως μικρά παιδιά και χειρουργείται σπάνια. Στην περίπτωση της Λόρεν κάτι τέτοιο ήταν απαγορευτικό, αφού ο όγκος είχε μπλεχτεί πλέον μέσα στα νεύρα του εγκεφάλου και θα τη σκότωνε μέσα σε μόλις δύο χρόνια. Η πρώτη της ερώτηση στους γιατρούς ήταν «Θα μπορώ ακόμη να παίζω μπάσκετ;».

Δυστυχώς η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε τον περασμένο μήνα έδειξε ότι ο όγκος της είχε μεγαλώσει κι άλλο, τόσο πολύ που ίσως να μην καταφέρει να επιζήσει μέχρι το τέλος του 2014, έχοντας μπει πια στο τελικό στάδιο της ασθένειας. Ο στόχος της είχε γίνει πλέον να παίξει απλά σε ένα παιχνίδι, ίσως το τελευταίο της ζωής της. Ο αγώνας του πρωταθλήματος κόντρα στο κολέγιο Χίραμ, που είχε αρχικά οριστεί για τις 15 Νοεμβρίου, μετακινήθηκε για την ερχόμενη Κυριακή 2 Νοεμβρίου, με τη σύμφωνη γνώμη της διοργανώτριας αρχής του NCAA. Το σολντ άουτ στο μικρό γηπεδάκι του κολεγίου έγινε σε χρόνο ρεκόρ, και έτσι οι άνθρωποι της ομάδας αποφάσισαν να αλλάξουν έδρα, δηλώνοντας το πολύ μεγαλύτερο «Ξαβιέ Σίντας Σέντερ», χωρητικότητας 10.250 θεατών. Το δεύτερο συνεχόμενο σολντ άουτ έγινε μέσα σε χρόνο ρεκόρ.

Η συγκίνηση που προκάλεσε η ιστορία και το τεράστιο κουράγιο της Λόρεν άγγιξε αρχικά τον κόσμο της τοπικής της κοινότητας, λαμβάνοντας ωστόσο πολύ σύντομα τεράστιες διαστάσεις, σπάζοντας τα διαπολιτειακά σύνορα του Οχάιο. Απλοί άνθρωποι μέχρι και διάσημοι αστέρες του αθλητισμού από όλες τις ΗΠΑ ευαισθητοποιήθηκαν από τη δύναμη του ονείρου της 18χρονης φοιτήτριας, συγκεντρώνοντας χρήματα για να τη βοηθήσουν στον ιερό σκοπό της. Χρησιμοποιώντας τη δύναμη των social media, με το hashtag #1More4Lauren (Ένα ακόμη για τη Λόρεν), κατάφεραν να γιγαντώσουν το μήνυμά της, συγκεντρώνοντας χρηματικές δωρεές για το ίδρυμα «The Cure Starts Now» (Η θεραπεία αρχίζει τώρα), ακόμη και αφιερώνοντας τα επόμενα παιχνίδια των ομάδων τους στη γενναία Λόρεν. Ανάμεσά τους πολλές αθλήτριες του γυναικείου πρωταθλήματος μπάσκετ (WNBA), όπως η Νταϊάνα Τοράσι που αγωνίζεται στην Αγία Πετρούπολη, η σούπερ σταρ του γυναικείου ποδοσφαίρου, Μια Χαμ και εκατοντάδες άλλες.

Όπως δηλώνει η Λόριν, λίγα 24ωρα από τον σπουδαιότερο αγώνα μπάσκετ της ζωής της «Λατρεύω ακόμη τον βρηχυθμό του πλήθους και τον χτύπο από την αναπήδηση της μπάλας, το τρίξιμο από τα παπούτσια στο παρκέ και τους ανθρώπους που δουλεύουν σκληρά και πολεμούν. Και ειλικρινά δεν βλέπω την ώρα να σταθώ σε αυτό το γήπεδο φορώντας τη στολή του μπάσκετ, με το νούμερο 22 στην πλάτη».

www.sportsamea.gr

sportsfeed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάσχει από Σκλήρυνση κατά πλάκας όμως είναι ο πιο δυνατός άντρας στον κόσμο, για δεύτερη χρονιά!

Βογιατζής Ηλίας

Θα διασχίσει το στενό της Μάγχης κολυμπώντας μόνο με τα χέρια!

Βογιατζής Ηλίας

Μένουμε Σπίτι – Σποτ Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Α.Ο.Ν.Μ.

newsitamea