Newsitamea.gr
ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου 2017 – Υγεία και Σωματική Άσκηση

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου είναι η 4η Φεβρουαρίου, και για το 2017 το βασικό σύνθημα της εκστρατείας ευαισθητοποίησης-ενημέρωσης του κοινού, καθώς και της προώθησης της ιδέας του προληπτικού ελέγχου, είναι «Υγεία και Σωματική Άσκηση».

ΜΠΟΡΩ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Όπως κάθε χρόνο, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία πραγματοποιεί δράσεις σε όλη την Ελλάδα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου και φέτος πέντε Ελληνες πρωταθλητές, ο Πύρρος Δήμας, ο Ηρακλής Δεσκουλίδης, ο Γιώργος Τρέμος, ο Χρήστος Κάπελλας και η Χριστίνα Χαντζή-Νεάτκ, απαντούν σε καίριες ερωτήσεις και  υπογραμμίζουν τη σημασία της σωματικής άσκησης για τη διατήρηση της υγείας.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων στην Αθήνα, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία διοργανώνει εκδηλώσεις για την ευαισθητοποίηση του κοινού με τη στήριξη των παραρτημάτων της στην Πλατεία στο Μοναστηράκι και στο Golden Hall, από ώρα 11:00 έως 16.00.

Η ενημέρωση του κόσμου και η παροχή συμβουλευτικών πρακτικών για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου είναι ο βασικός σκοπός των εκδηλώσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων θα μοιραστούν φρούτα για να τονιστεί η σημασία της «Υγιεινής Διατροφής», ενώ παράλληλα εκπρόσωποι του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών θα προωθούν τα μηνύματα της εκστρατείας.

Τις εκδηλώσεις πλαισιώνουν η μπάντα του Δήμου Αθηναίων, Κουαρτέτο Κλασικής Μουσικής από μέλη κρατικής ορχήστρας, καθώς και παραδοσιακή μουσική από μαθητές Μουσικού Λυκείου.

Στον χώρο του Golden Hall θα πραγματοποιηθεί και σπιρομέτρηση.

Δείτε στο βίντεο το τηλεοπτικό σποτ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC), που εκπροσωπεί 280 οργανώσεις σε 90 χώρες του κόσμου. Η εκστρατεία ενημέρωσης κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου δίνει έμφαση στην πρόληψη και στη διαπίστωση ότι το 43% των καρκίνων μπορούν να αποφευχθούν με τις εξής προϋποθέσεις:

Περιβάλλον χωρίς τσιγάρο για τα παιδιά και τους νέους.
Φυσική άσκηση, ισορροπημένη διατροφή, υγιεινή δίαιτα και αποφυγή παχυσαρκίας.
Αποφυγή υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο.
Πληροφόρηση για τα εμβόλια που προλαμβάνουν μορφές καρκίνου.

Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου, κάθε χρόνο εμφανίζονται 14 εκατομμύρια νέα περιστατικά καρκίνου, ενώ το 2030 εκτιμάται ότι θα σημειωθούν 21,7 εκατομμύρια καινούργια περιστατικά. Οσον αφορά τους θανάτους κάθε χρόνο 8,2 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν από καρκίνο, ενώ έως το 2030 ο αριθμός αναμένεται ότι θα προσεγγίσει τα 13 εκατομμύρια.

www.madata.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καρκίνος του παγκρέατος: Όλα τα συμπτώματα και αίτια – Σκοτώνει μέσα σε λίγο καιρό αν δεν εντοπιστεί άμεσα

newsitamea

Κίρρωση του ήπατος: Πότε και γιατί ο ασθενής μπορεί να παραμένει ασυμπτωματικός

Efi Nika

Γι’αυτό το είπε τώρα: Η αλήθεια πίσω από την ανακοίνωση της Κέιτ Μίντλετον για τον καρκίνο και ο σοβαρός λόγος

Efi Nika