Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Όταν το «μωρό» σας έρχεται σπίτι για διακοπές μετά τις σπουδές- 5 αλήθειες

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Όταν το «μωρό» σας έρχεται σπίτι για διακοπές μετά τις σπουδές- Πέντε αλήθειες

Τη συγκίνηση, τη χαρά, το άγχος του νοιώσατε; Ε, λοιπόν αυτά τα συναισθήματα δεν διαφέρουν και πολύ απ΄ όσα νοιώθουν οι γονείς και ειδικά η μανούλα, όταν το παιδί της που σπουδάζει, έρχεται στο πατρικό για διακοπές. Αλλωστε το μεγάλο πια παιδί έχει τις ίδιες συνήθειες με ένα μωρό, παρόλο τα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει.

Κοιμάται όλη την ώρα (εκτός από το βράδυ)

Πολλά μωρά έχουν άστατο ύπνο. Κοιμούνται σαν πουλάκια την ημέρα και το βράδυ «κάνουν πάρτι».Το ίδιο ισχύει και όταν το παιδί επιστρέφει στο πατρικό για διακοπές ή για διαμονή. Ειδικά τις πρώτες μέρες, το μόνο που θέλει να κάνει είναι να κοιμάται μέχρι το μεσημέρι, να τρώει και αν μπορεί να την πέσει ξανά για ύπνο. Από το απόγευμα θα έχει ξαφνικά απεριόριστη ενέργεια. Θα βγει έξω, θα ξενυχτήσει…Η διαφορά είναι ότι πλέον είναι δική σας απόφαση αν θα ξενυχτήσετε περιμένοντας ή όχι.

2. Όταν δεν κοιμάται, τρώει

Οπως το μωρό κλαίει όταν πεινάει, το μεγάλο παιδάκι σας πια “βουτάει” το κεφάλι του στο ψυγείο ή φωνάζει από τον καναπέ, «Μαμά! Τι έχουμε για φαγητό;». Ακόμα και αν σας εκνευρίζει αυτή η ερώτηση που ακούγεται δεκάδες φορές μέσα στην ημέρα, δεν μπορείτε να αντισταθείτε στην ανάγκη να τον κανακέψετε με όποιο τρόπο μπορείτε.

3. Δέχεστε επισκέψεις για το παιδί

Παππούδες και γιαγιάδες, γείτονες, οικογενειακοί φίλοι, έρχονται να σας επισκεφτούν για να δουν το παιδί που ήρθε από το πανεπιστήμιο ( όπως όταν σας επισκέφτηκαν στη γέννηση του μωρού). Και μπορεί η επίσκεψη να μην συνοδεύετε από δώρα, όμως είναι ωραίο να ξέρεις  ότι χαίρονται με τον ερχομό του παιδιού σου.

4. Υπάρχει αδελφική ζήλια

Θυμάστε τότε που όλοι ήταν ενθουσιασμένοι με την άφιξη του νέου μωρού – εκτός από το πρώτο παιδί; Το ίδιο συμβαίνει όταν μετά από αρκετό καιρό τα αδέλφια πρέπει να συνυπάρξουν, ξανά.Το μικρότερο παιδί, έχε συνηθίσει να έχει το χώρο του, ν’ αποτελεί το επίκεντρο της προσοχής και ξαφνικά με την άφιξη του μεγαλύτερου, όλα αυτά αλλάζουν.Τώρα ο υιός (ή η κόρη) έχει γυρίσει και θέλει να γίνουν τα πράγματα όπως ήταν πριν.Το σπίτι ζει σε άλλους ρυθμούς…

5. Δεν ξέρετε τι να κάνετε

Οι πρώτες μέρες με το παιδί σας ξανά στο σπίτι είναι παράξενες και υπέροχες, ακριβώς όπως την πρώτη φορά που επιστρέψατε από το μαιευτήριο με το μωρό. Χρειάστηκε λίγος χρόνος αλλά τελικά προσαρμοστήκατε. Ολοι. Επήλθε μια ρουτίνα κι όλα πήραν το δρόμο τους. Έτσι, θα γίνει και αυτή τη φορά. Πριν καλά καλά προσαρμοστείτε θα πρέπει να πείτε αντίο στο παιδί σας.

Αυτή είναι η χαρά και η αγωνία των γονιών. Δεν έχει σημασία πόσο πολύ σας αρέσει να είστε μαζί του/ της. Ξέρετε ό,τι τελικά θα φύγει και το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να περάσετε όσο πιο όμορφα μπορείτε, το χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας.

ΠΗΓΗ: www.grownandflown.com , www.mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λουκία Κασαμάκη: Η 11χρονη εκ γενετής τυφλή που δίνει μαθήματα ζωής – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Δεν αρέσει το φαγητό στο παιδί; Ποιες «στρατηγικές» μπορούν να ακολουθήσουν οι γονείς

Penni Syggrou

Μπαμπάς δίνει από μωρό στον γιο του βιβλία αντί για tablet, και να το αποτέλεσμα… – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika