Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Όταν γεννήθηκε οι γιατροί του έδιναν μόνο 5% πιθανότητες να επιβιώσει. 12 χρόνια μετά, κανείς δεν μπορεί να την αναγνωρίσει!!!-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η εγκυμοσύνη είναι μια συναρπαστική περίοδος για τη μητέρα, αν και μπορεί επίσης να γίνει αρκετά αγχωτική ανάλογα με την υγεία της μητέρας και του μωρού. Στην εκπομπή της Oprah το 2004, μια απίστευτη ιστορία έγινε γνωστή για μια μητέρα που ονομαζόταν Tammy, που έπασχε από ερυθηματώδη λύκο. Ως αποτέλεσμα της κατάστασής της, η Tammy είχε βιώσει μια αποβολή στο παρελθόν και οι γιατροί ήταν ανήσυχοι για την υγεία της κόρης της.

1

Μετά από έναν υπερηχογράφημα στις 15 εβδομάδες, οι γιατροί είδαν ότι το μωρό δεν αναπτυσσόταν με κανονικό ρυθμό. Σε εκείνο το σημείο, η Tammy αντιμετώπισε μια δύσκολη επιλογή: να γεννήσει το μωρό αμέσως ή να προσπαθήσει να κυοφορήσει το μωρό μέχρι τις 27 εβδομάδες και να γεννήσει τότε. Οι πιθανότητες επιβίωσης για τη δεύτερη επιλογή ήταν κάτω από 5%, αν και ήταν καλύτερες από τις μηδενικές πιθανότητες της πρώτης επιλογής. Φυσικά, η Tammy επέλεξε τη δεύτερη επιλογή.

Επειδή το παιδί ήταν σε τόσο δύσκολη κατάσταση, ακόμα και η κυοφορία μέχρι τις 27 εβδομάδες αποδεικνυόταν επικίνδυνη πρόκληση. Ως αποτέλεσμα, οι γιατροί επέμειναν να ελέγχουν την Tammy και το μωρό κάθε δεύτερη μέρα. «Θυμάμαι κάθε μέρα που καθόμουν στο αυτοκίνητο πριν μπούμε στην κλινική,» αναφέρει η Tammy. «Έπαιρνα μια μεγάλη βαθιά ανάσα και προετοιμαζόμασταν ότι δεν θα υπάρξει κτύπος της καρδιάς σήμερα.»

2

Καθημερινά οι υπέρηχοι έδειχνα σταθερό καρδιακό παλμό. Η Tammy έφτασε μέχρι τον στόχο των 27 εβδομάδων, κατά τον οποίο οι γιατροί προχώρησαν σε καισαρική τομή. Ευτυχώς, η Tammy και η μικρή Zoe ήταν και οι δύο καλά, ακόμα κι αν η Zoe γεννήθηκε ζυγίζοντας μονάχα 308 γραμμάτια. Παρόλο που η Zoe γεννήθηκε με ασφάλεια, οι γιατροί δεν ήταν ακόμα αισιόδοξοι για την ανάπτυξή της εκτός μήτρας, καθώς ήταν κατά πολλές εβδομάδες πρόωρη.

3

Η Oprah έψαξε για τη μητέρα και την κόρη 12 χρόνια αργότερα και τις προσκάλεσε στην εκπομπή της. Η Zoe ήταν πλέον ένα υγιές και δραστήριο 12χρονο κορίτσι. Η ιστορία της Zoe, αποδεικνύει ότι οι στατιστικές πιθανότητες δεν μπορούν να προβλέψουν τα πάντα και μπορούν να ανατραπούν και ότι το ανθρώπινο πνεύμα είναι πολύ δυνατό, ειδικά με τη δύναμη της μητρικής αγάπης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika