Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Όσα δεν ξέρατε για το αβοκάντο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Όσα δεν ξέρατε για το αβοκάντο

 Όσα δεν ξέρατε για το αβοκάντο

1. Είναι πλήρως χορταστικό
Ένα μέτριο αβοκάντο έχει περίπου 4 γραμμάρια πολύτιμης πρωτεΐνης, που είναι περισσότερη από άλλα φρούτα. Η πλούσια, κρεμώδης υφή τους, μάλιστα, διώχνει τις λιγούρες μακριά και μας κρατά μακριά από το ψυγείο.

2. Έχει ένα μυστικό για να καταλάβετε πόσο ώριμο είναι
Ο καλύτερος τρόπος να καταλάβετε αν ένα αβοκάντο είναι ώριμο, είναι να το κρατήσετε στην παλάμη σας και να το πιέσετε απαλά, κοντά στο κλωνάρι του. Αν δείτε ότι πιέζεται, τότε είναι ώριμο. Αν όχι, τότε μάλλον χρειάζεται μερικές ημέρες ακόμα. Καλύτερα, όμως, να αγοράζετε τα αβοκάντο σας όταν ακόμα είναι σκληρά, έτσι ώστε να τους δώσετε χρόνο να ωριμάσουν στο σπίτι. Ακόμα, αν το νιώθετε πολύ μαλακό όταν το πιέζετε, τότε μάλλον έχει… παραγίνει.

 

Όσα δεν ξέρατε για το αβοκάντο

3. Τα άγουρα αβοκάντο θέλουν θερμοκρασία δωματίου
Τοποθετήστε τα άγουρα αβοκάντο σε δωμάτιο με θερμοκρασία 18-23 βαθμούς Κελσίου, μακριά από το φως του ήλιου. Αν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία ωρίμανσης, βάλτε τα σε μια χάρτινη σακούλα μαζί με ένα μήλο ή μια μπανάνα.

4. Το κομμένο, γινομένο αβοκάντο θέλει ψυγείο
Πασπαλίστε το κομμένο αβοκάντο ή τον πουρέ του με λίγο λεμόνι ή χυμό lime και τυλίξτε το με μεμβράνη, τοποθετώντας το σε ένα αεροστεγές δοχείο. Το αβοκάντο σας θα κρατήσει περίπου 1 ημέρα.

5. Το αβοκάντο συγκρίνεται με το βούτυρο εδώ και αιώνες
Τον 17ο και 18ο αιώνα, το αβοκάντο ήταν γνωστό ως butter pear (βούτυρο αχλαδιού), ενώ σε διάφορα μέρη της Ινδίας το αποκαλούν ακόμα και σήμερα butter fruit.

ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυγά, πατάτες, καφές, ποπ κορν: Τα τρόφιμα που δεν κατηγορούμε αδίκως

Efi Nika

Νερό με λεμόνι: Μπορεί να σε βοηθήσει στην απώλεια βάρους;

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Γιώργος Newsitamea