Newsitamea.gr
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Ώρα μηδέν για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

d9018a866c35cb407f68e8b709d8a9f6_L

Ώρα μηδέν για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

 

Η εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος περνάει σε λίγη ώρα από τον… κλίβανο της διαπραγμάτευσης, αφού αντιπροσωπεία του υπουργείου Εργασίας, θα συναντηθεί γύρω στις 3:30 το μεσημέρι με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η ελληνική πλευρά επιθυμεί η εφαρμογή του εν λόγω μέτρου να μην σημαίνει την ταυτόχρονη κατάργηση μιας σειράς προνοιακών παροχών και επιδομάτων, όπως απαιτεί η τρόικα. Επίσης, θα αναδειχθούν οι ατέλειες στην πιλοτική εφαρμογή του σε 13 δήμους σε όλες τις περιφέρειες της χώρας και θα επιχειρηθεί να παρουσιαστούν οργανωτικά προβλήματα που καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την επέκτασή του, πανελλαδικά. Άλλωστε όλα τα παραπάνω περιγράφονται αναλυτικά και σε σχετική έκθεση που έχει εκπονηθεί και βρίσκεται στη διάθεση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου.

Από την άλλη πλευρά, αναμένεται να τονιστεί ότι τα μέτρα καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης πρέπει να συνεχιστούν και να μην διακοπούν.

Στον αντίποδα, η τρόικα έχει την πάγια και αμετάβλητη θέση ότι το μοντέλο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος πρέπει να αποτελέσει τη βάση της προνοιακής πολιτικής της Ελλάδας. Κάτι τέτοιο όμως θα σήμαινε παράλληλα ότι είναι πιθανό μια σειρά από προνοιακά επιδόματα, ακόμα και αυτό το ΕΚΑΣ να οδηγηθούν σε κατάργηση και οι δικαιούχοι τους να λαμβάνουν μόνο ότι δικαιούνται από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η ελληνική πλευρά εκτιμά ότι θα επιτευχθεί μαζική περαιτέρω «φτωχοποίηση» ενός μεγάλου αριθμού δικαιούχων προνοιακών παροχών.

ΠΗΓΗ : www.dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παίρνεις 2.400€ στο χέρι με 1 απλή αίτηση: Το άγνωστο επίδομα που δικαιούνται πολλοί αλλά το ξέρουν ελάχιστοι

Efi Nika

Βρέχει λεφτά και το Πάσχα: Νέο επίδομα σε 2,3 εκατομμύρια Έλληνες, πoιoι θα το πάρετε, πόσα χρήματα στην τσέπη – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

«Τρέχει» το επίδομα με 600 ευρώ στο χέρι: Προλαβαίνεις την αίτηση, έχει μόνο 2 προϋποθέσεις – Ποιοι το παίρνουν

Efi Nika