Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Online test: Υπολογίστε τον κίνδυνο καρδιοπάθειας & διαβήτη

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια και το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα ανέπτυξαν ένα νέο διαδικτυακό τεστ που «προβλέπει» τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και διαβήτη. Μάλιστα, εκτιμούν ότι το τεστ παρέχει πιο αξιόπιστα αποτελέσματα από άλλες, παραδοσιακές μεθόδους αξιολόγησης του καρδιαγγειακού και μεταβολικού κινδύνου.

Το τεστ λαμβάνει υπόψη βασικούς παράγοντες κινδύνου για την καρδιοπάθεια και τον διαβήτη, όπως η ηλικία, το σωματικό βάρος και τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης, αλλά και δείκτες που συχνά δεν περιλαμβάνονται σε συμβατικά τεστ, όπως το φύλο και η εθνικότητα.

Στόχος αυτού του νέου εργαλείου είναι να ενθαρρύνει τους ασθενείς να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές στις καθημερινές τους συνήθειες ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων και σοβαρών επιπλοκών.

«Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε στον ασθενή είναι: “Στο φάσμα του κινδύνου εσύ βρίσκεσαι εδώ και ανησυχούμε ότι θα έχεις ένα καρδιαγγειακό επεισόδιο μέσα στα επόμενα 10 χρόνια”» αναφέρει ο Δρ Μαρκ ΝτεΜπουρ από την Ιατρική Σχολή και το Νοσοκομείο Παίδων του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, προσθέτοντας πως «όσο πιο συγκεκριμένες είναι οι πληροφορίες που δίνουμε στα άτομα που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο τόσο περισσότερο θα τις καταλάβουν και θα κινητοποιηθούν να κάνουν αλλαγές στη ζωή τους».

Η αξιοπιστία και η ακρίβεια το τεστ επιβεβαιώνεται από μελέτη που το δοκίμασε σε 13.000 ασθενείς.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika

Σκούρες γραμμές στα νύχια: Αιμάτωμα ή καρκίνος; – Πως να τα ξεχωρίσετε – Τι πρέπει να προσέξετε

Newsitamea@