Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΑΙΔΙ

Το όνειρο ΚΑΘΕ Μαμάς: Δείτε ΠΟΙΕΣ Δουλειές μέσα στο Σπίτι μπορεί και είναι Ασφαλές να Κάνει ένα Παιδί από 2 έως 12 ετών!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

6

Οι μαμάδες από όλο το κόσμο θέλουν τα παιδιά τους να είναι ανεξάρτητα και να μπορούν να κάνουν πράγματα μόνα τους. Ωστόσο, όσον αφορά τις δουλειές το σπιτιού, οι γονείς συχνά δεν επιτρέπουν στα παιδιά να βοηθούν στο σπίτι και να μάθουν από μικρή ηλικία την υπευθυνότητα. Αλλά σε τι ηλικία μπορούμε να προσδοκούμε από ένα παιδί να μάθει να καθαρίζει το τραπέζι ή να βγάζει έξω τα σκουπίδια;

Μελετήσαμε αυτό το θέμα προσεκτικά, και ο παρακάτω οδηγός, που βασίζεται στη μελέτη της Maria Montessori για την ανάπτυξη του παιδιού, βοηθά να μοιραζόμαστε δίκαια τις δουλειές του σπιτιού και να έχουμε λογικές προσδοκίες από το παιδί μας.

Δουλειές του σπιτιού που παιδιά ηλικίας 2-12 μπορούν να κάνουν εύκολα

Ηλικία: 2-3 ετών: Να ετοιμάσει το τραπέζι, να σκουπίσει μικρές περιοχές, να γεμίσει ποτήρια με νερό, να αλλάξει τις πετσέτες της κουζίνας, να καθαρίσει το δικό του μέρος στο τραπέζι όταν τελειώνει το γεύμα.

1

 

Ηλικία: 4-5 ετών: Να ταξινομήσει τα μαχαιροπήρουνα, να τακτοποιήσει τα ψώνια, να μαζέψει τα πιάτα από το τραπέζι, να τακτοποιήσει τα πιάτα από το πλυντήριο πιάτων, να χρησιμοποιεί ηλεκτρική σκούπα, να διπλώσει τις πετσέτες.

2

 

Ηλικία: 6-7: Να τακτοποιήσει τα πιάτα του πλυντηρίου πιάτων, να βοηθήσει στο μαγείρεμα απλών φαγητών, να σκουπίσει το πάτωμα, να καθαρίσει το τραπέζι μετά το γεύμα, να ξεφλουδίσει λαχανικά, να σκουπίσει πάγκους.

3

 

Ηλικία: 8-9 ετών: Να βγάλει έξω τα σκουπίδια, να πλύνει τα πιάτα, να γεμίσει το πλυντήριο πιάτων, να βοηθήσει στο καθάρισμα του ψυγείου, να κάνει ψώνια σύμφωνα με λίστα, να ετοιμάσει τσάι, καφέ, χυμό και να γεμίσει τα ποτήρια.

4

 

Ηλικία: 10-11: Να ετοιμάσει απλά γεύματα, να βοηθήσει με τον προγραμματισμό των γευμάτων, να καθαρίσει τον φούρνο και τις εστίες.

5

 

Ηλικία: 12+: Να σφουγγαρίσει το πάτωμα, να ετοιμάσει απλά γλυκά, να ετοιμάσει γεύματα για όλη την οικογένεια.

6

 

 

brightside.me,fanpage.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Τι να κάνετε όταν ανακαλύπτετε πως το παιδί σας είναι εκφοβιστής…

Βογιατζής Ηλίας