Newsitamea.gr
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Όλη η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για τα δύο νέα προγράμματα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

d373273ef94fda8121ae94dfcd81c64c_L

Όλη η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για τα δύο νέα πρoγράμματα – Όλες οι λεπτομέρειες

Εκδόθηκε η προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ για τα δύο νέα προγράμματα που θα αφορούν 12.700 δικαιούχους. Η προκήρυξη αφορά δύο διαφορετικά προγράμματα, που απευθύνονται σε διαφορετικές περιφέρειες της χώρας και συνδυαστικά καλύπτουν όλη την επικράτεια. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του ΟΑΕΔ τις αιτήσεις τους από την Δευτέρα και ώρα 10:00 το πρωί

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) με την προκήρυξη ενημερώνει τους ενδιαφερομένους που ανήκουν στις οκτώ (8) Διοικητικές Περιφέρειες του Άξονα Προτεραιότητας 7 και επιθυμούν να συμμετάσχουν στα ανωτέρω προγράμματα, τα οποία συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού», Θεματικός Άξονας 3, Άξονας Προτεραιότητας 7: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση», ότι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τις 23/11/2015 έως τις 07/12/2015, και ώρες από 10:00 έως 23:59, στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Σκοπός του πρώτου προγράμματος είναι η επιχορήγηση των νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους ή/και μερικής απασχόλησης αορίστου χρόνου, που δημιουργήθηκαν από 1-1-2015 έως και 31-8-2015, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Ημερησία επιχορήγηση 18 ευρώ την ημέρα ή 9 ευρώ την ημέρα για κάθε νέα θέση εργασίας και έως 20 θέσεις πλήρους απασχόλησης ή 40 μερικής απασχόλησης, αντίστοιχα, που δημιουργήθηκαν από 1/1/2015 έως 31/8/2015 επιπλέον του ανώτατου αριθμού των θέσεων εργασίας που είχε τον Δεκέμβριο του 2014. Η ανώτατη διάρκεια επιχορήγησης είναι 11 μήνες (από 1/1/2015 έως και 30/11/2015) αλλά οι επιχορηγούμενες επιχειρήσεις υποχρεούνται να διατηρήσουν τον αριθμό των δεσμευόμενων θέσεων εργασίας σταθερό για επιπλέον χρονικό διάστημα, το οποίο είναι ίσο με το μέγιστο εγκριθέν χρονικό διάστημα της επιχορήγησης.

Την επιχορήγηση με ποσό έως 10.000 ευρώ, ανέργων που έκαναν έναρξη επαγγέλματος μετά την 1/1/2014 έως και φέτος. Οι δικαιούχοι δεσμεύονται, ωστόσο, να διατηρήσουν τη λειτουργία της επιχείρησης για χρονικό διάστημα 12 επιπλέον μηνών από την ημερομηνία της εγκριτικής απόφασης.

Για να μη χαθούν τα κονδύλια, η απόφαση προβλέπει ότι αν δεν «καλυφθούν» οι 9.000 θέσεις του πρώτου προγράμματος, αυτόματα θα μεταφέρονται τα ποσά στο δεύτερο πρόγραμμα των 3.700 θέσεων και αντιστρόφως.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά Αίτηση Υπαγωγής – Καταβολής Επιχορήγησης – Υπεύθυνη Δήλωση, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr) μέσω του ΟΠΣ του Οργανισμού. Οι αιτήσεις υποβάλλονται προς την αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ που υπάγεται η έδρα της επιχείρησης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης είναι η ενδιαφερόμενη επιχείρηση να είναι εγγεγραμμένος χρήστης στο πληροφοριακό σύστημα (portal) του ΟΑΕΔ και να διαθέτει κωδικούς πρόσβασης σε αυτό (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).

Εάν η επιχείρηση διατηρεί υποκαταστήματα, και επιθυμεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα για να προσλάβει άτομα για τα υποκαταστήματα, τότε θα υποβάλλει την αίτηση, στην Υπηρεσία (ΚΠΑ2) στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται η έδρα της επιχείρησης. Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση που η επιχείρηση επιθυμεί να ενταχθεί για τα υποκαταστήματά της, τότε οι κωδικοί πρόσβασης που θα χρησιμοποιήσει, κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης για την πρόσληψη επιχορηγούμενων ανέργων σε αυτά, είναι ο κλειδάριθμος της έδρας της επιχείρησης.

Επισημαίνεται ότι τα υποκαταστήματα ή γραφεία που έχουν την έδρα τους σε χώρα μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποβάλλουν την ηλεκτρονική αίτηση στο ΚΠΑ2 στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει το υποκατάστημα ή γραφείο.

Στην περίπτωση που η έδρα της επιχείρησης είναι εκτός των γεωγραφικών ορίων των επιλέξιμων διοικητικών περιφερειών όπως αυτές ορίζονται στην παρ.1 του Κεφαλαίου 2 της παρούσας Δημόσιας Πρόσκλησης και το υποκατάστημα όπου έχει δημιουργηθεί η νέα θέση εργασίας εντός των γεωγραφικών ορίων των επιλέξιμων διοικητικών περιφερειών, τότε η επιχείρηση υποβάλει αίτηση μόνο για τις θέσεις που δημιούργησε για το υποκατάστημα της στην Υπηρεσία (ΚΠΑ2) στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται η έδρα της επιχείρησης.

Στην περίπτωση που οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις δεν είναι εγγεγραμμένοι χρήστες στο Πληροφορικό Σύστημα (portal) του Οργανισμού τότε θα πρέπει να επισκεφτούν την Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2) στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η έδρα της επιχείρησης και να

προσκομίσουν τα κάτωθι δικαιολογητικά για την έκδοση κλειδαρίθμου προκειμένου στη συνέχεια να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση για την υπαγωγή στο ανωτέρω πρόγραμμα:
1.    Οι ατομικές επιχειρήσεις την Βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος.
2.    Τα νομικά πρόσωπα πρόσφατο καταστατικό της επιχείρησης από όπου θα προκύπτει η μετοχική ή/και εταιρική σύνθεσή της καθώς και το ΑΦΜ της επιχείρησης. Η ανωτέρω διαδικασία μπορεί να διενεργηθεί από νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.
Εάν η επιχείρηση διατηρεί υποκαταστήματα τότε κατά την έκδοση του κλειδαρίθμου θα πρέπει να δηλώνονται και να καταχωρούνται όλα τα απαραίτητα στοιχεία (δ/νση, τηλ.^τ^Π, ΑΦΜ κ.λπ.) κάθε υποκαταστήματός της.

Επισημαίνεται ότι οι ηλεκτρονικές αιτήσεις δεν υποβάλλονται μέσω των Υπηρεσιών (ΚΠΑ2) του Οργανισμού.

δείτε εδώ όλη την προκήρυξη του Νο 7 του ΟΑΕΔ

και την Νο 8 εδω

ΠΗΓΗ : www.dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρέθυμνο: αστυνομικός έσωσε 6χρονη και τον μπαμπά της από βέβαιο πνιγμό

Penni Syggrou

Άρπαξε τον σταυρό και την χτύπησε: Χαμός σε κηδεία πάνω από τον τάφο του νεκρού, ο αδερφός τσακώθηκε με τη νύφη – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Πελώριο, πιο μεγάλο και από ΙΚΕΑ: Αυτό είναι το νέο υπερκατάστημα των ZARA που ανοίγει άμεσα στην Αθήνα

Efi Nika