Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ Σ.Κ.Π.

Οι Ωκεανοί Ελπίδας για τα άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

The-Oceans-of-Hope-yacht-for-MS

Οι Ωκεανοί Ελπίδας για τα άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας!

Πολυετής, παγκόσμια εκστρατεία έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιήσει την ιστιοπλοΐα ως μέσο εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, αλλάζοντας την αντίληψη για το τι σημαίνει να ζει κάποιος με την ασθένεια αυτή και να καταδείξει τα οφέλη ενός δραστήριου τρόπου ζωής.

Η Biogen Idec, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αποστολής της για υποστήριξη των ανθρώπων που ζουν με τη νόσο σε παγκόσμιο επίπεδο και επ’ αφορμή του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Σκλήρυνσης κατά Πλάκας (ΣKΠ), ανακοίνωσε ότι εντάχθηκε στο πρόγραμμα Oceans of Hope του Sailing Sclerosis Foundation (SSF) ως κύρια χορηγός και επίσημη συνεργάτις.

Ιδρυτής του Oceans of Hope είναι ο ειδικός στη Σκλήρυνση κατά Πλάκας στο Εθνικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κοπεγχάγης, Δρ Mikkel Anthonisen, ο οποίος μαζί με πολλά άλλα μέλη πληρώματος, συμπεριλαμβανομένων και ασθενών με ΣΚΠ, θα πλεύσουν σε όλο τον κόσμο, χτίζοντας ισχυρούς δεσμούς με την παγκόσμια κοινότητα των ατόμων με ΣΚΠ.

«Η θεραπεία της ΣΚΠ πρέπει να είναι ολιστική – συνδέοντας τις σωστές θεραπείες με τα κοινοτικά προγράμματα και τους πόρους. Μέσα από το μήνυμα της ενδυνάμωσης, πιστεύουμε ότι το Oceans of Hope μπορεί να ωφελήσει χιλιάδες ασθενείς σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο David Allsop, αντιπρόεδρος της Biogen Idec στην Ευρώπη και τον Καναδά.

Η εκστρατεία ξεκίνησε στις 28 Μαΐου στην Κοπεγχάγη με την επίσημη ονοματοδοσία του σκάφους, το οποίο άρχισε το ταξίδι του επίσημα από την Κοπεγχάγη στις 15 Ιουνίου και σταματά σε πολλά λιμάνια στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική και την Αυστραλία. Κάθε ελλιμενισμός θα γιορτάζεται με μια διαδραστική εκδήλωση, δίνοντας στους ανθρώπους που ζουν με ΣΚΠ την ευκαιρία να μάθουν να κάνουν ιστιοπλοΐα και να συμμετέχουν ως μέλη πληρώματος.

Βογιατζής Ηλίας

Πηγή: iatronet.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika