Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι ψυχοπαθείς δεν γίνονται από τα συναισθήματα, αλλά από το μυαλό

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Οι ψυχοπαθείς δεν γίνονται από τα συναισθήματα, αλλά από το μυαλό

Όλα αυτά τα χρόνια, από τότε που η έννοια του ψυχοπαθούς απέκτησε οντότητα, θεωρούμε πως η παρεκτροπή του μυαλού του οφείλεται σε βιώματα και συναισθήματα που γέννησαν.

Ένα ισχυρό σοκ για παράδειγμα. Έρχεται όμως μια έρευνα που έγινε σε κρατουμένους στο Ουισκόνσιν δείχνει ότι ίσως το πρόβλημα να βρίσκεται στην δομή του εγκεφάλου τους.

Το περιοδικό Neuron δημοσίευσε μια έρευνα του Τζόσουα Μπάκχολτζ, καθηγητή στο Χάρβαρντ, που έγινε σε 49 κρατουμένους κατέδειξε δύο πράγματα. Πρώτον ότι στους φυλακισμένους το ποσοστό ψυχοπάθειας αυξάνεται σε 15-25%. Συνολικά στον παγκόσμιο πληθυσμό βρίσκεται στο 1%.

Περνώντας τους εγκεφάλους των κρατουμένων από MRI scanners, ο Μπάκχολτζ και οι φοιτητές που τον βοήθησαν, είδαν ότι όσοι είχαν υψηλό σκορ στο ειδικό τεστ για ψυχοπάθεια, παρουσίαζαν αυξημένη λειτουργία στο μέρος του εγκεφάλου που παίρνει τις αποφάσεις με άμεση απολαβή, δίχως βλέψη για τις μελλοντικές συνέπειες της. Οι ίδιοι κρατούμενοι παρουσίασαν ελάχιστη σχέση του συγκεκριμένου τμήματος με τον προμετωπιαίο λοβό, όπου εδράζονται οι αποφάσεις που γίνονται βάσει των μελλοντικών συνεπειών.

Αυτό το ερευνητικό εύρημα τοποθετεί την ψυχοπάθεια σε μπιχεβιοριστικές αναγωγές και στο επίπεδο της νευροεπιστήμης.

ΠΗΓΗ: govastileto.gr , Ηuffingtonpost.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea