Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΟΓΑ: Αύριο ξεκινά η καταβολή της δ’ δόση των οικογενειακών επιδομάτων!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Από αύριο, Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, αναμένεται να ξεκινήσει η σταδιακή καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ, για το Δ΄ τρίμηνο 2016 (επίδομα τέκνων και πολυτεκνικά επιδόματα) καθώς και η πληρωμή εκκρεμών αιτήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα των δικαιούχων και τον αριθμό των τέκνων ενώ το πολυτεκνικό επίδομα ανέρχεται στα 500 ευρώ ανά παιδί.

Την απόφαση για την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων υπέγραψε η υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εφ. Αχτσιόγλου, εγκρίνοντας τη δαπάνη ύψους εκατόν εβδομήντα πέντε εκατομμυρίων (175.000.000,00).

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΓΑ, οι δικαιούχοι για το 2016 έφτασαν τους 770 χιλιάδες. Συνολικά, η δαπάνη για οικογενειακά επιδόματα το 2016 ανήλθε στα 675 εκατ. ευρώ.

Τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ χορηγούνται στις οικογένειες που έχουν εξαρτώμενα τέκνα, με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

Εξαρτώμενα τέκνα θεωρούνται:

α) Τα άγαμα τέκνα που προέρχονται από γάμο, φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα που δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους ή το 19ο έτος, εφόσον φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ, ΚΕΤΕΚ).

β) Τα τέκνα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, εφόσον φοιτούν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή Κολλέγια καθώς και σε Ι.Ε.Κ., Δημόσια ή ιδιωτικά. Τα επιδόματα καταβάλλονται μόνο κατά το χρόνο φοίτησης των τέκνων και σε καμία περίπτωση πέρα από τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους (ανεξάρτητα εάν συνεχίζουν να φοιτούν). Διευκρινίζεται ότι στην ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση περιλαμβάνονται και οι σχολές του Δημοσίου Ανώτατης ή Ανώτερης Εκπαίδευσης (Στρατιωτικές, Αστυνομίας, Ναυτικού, κ.λ.π.), καθώς και τα αναγνωρισμένα Ιδρύματα του Εξωτερικού.

γ) Τα τέκνα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, μέχρι τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους.

 

Γ.Δ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μαύρη» καθαρά Δευτέρα: Nεκρή 25χρονη: Οι συγκλovιστικές φωτογραφίες που δείχνουν τη σφοδρότητα της σύγκρουσης

Efi Nika

Φρίκη με 21χρονο: Έπεσε από τη γέφυρα της Χαλκίδας και τον βρήκαν σε αυτή την κατάσταση

Efi Nika

Νεαρός γιατρός έγινε βοηθός του χειρουργού που τον έσωσε όταν ήταν 10 ετών

Efi Nika