Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ο σκύλος που έχει μυρίσει 550 περιπτώσεις καρκίνου

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

meddog1.jpg

Έσωσε τη ζωή ακόμη και του ιδιοκτήτη της

Αυτό είναι το σκυλί που μπορεί να μυρίζει τον καρκίνο σε δευτερόλεπτα και φέρνει την επανάσταση, σύμφωνα με τη Sun, στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διάγνωση της νόσου.

Η 12χρονη Daisy εντόπισε περισσότερες από 550 περιπτώσεις καρκίνου, όπως αναφέρει το δημοσίευμα ενώ έσωσε τη ζωή του ιδιοκτήτη της. Με την ικανότητα να μυρίζει το ισοδύναμο μιας σταγόνας αίματος σε δύο πισίνες έκτασης ολυμπιακών διαστάσεων, σκυλιά, όπως η Daisy θα μπορούσε να είναι σύμφωνα με τους ειδικούς ένα πολύ ισχυρό όπλο στην καταπολέμηση του καρκίνου. Η Daisy είναι το πρώτο σκυλί από μια ομάδα εκπαιδευμένων σκύλων που μπορούν να διαγνώσουν τον καρκίνο σε μια μέρα.

meddog2

Σε ένα ειδικό εργαστήριο το εκπαιδευμένο σκυλί μυρίζει δείγματα που λαμβάνονται από ασθενείς. Κάθε ένα περιέχει 0,5 ml ούρων – μια τόσο μικρή ποσότητα που μπορεί να τη δει κάποιος μετά βίας με γυμνό μάτι. Τα δείγματα από ασθενείς με προστάτη, καρκίνο της ουροδόχου κύστης ή καρκίνο των νεφρών είναι διατεταγμένα σε ένα καρουζέλ με υγιή δείγματα. Η Daisy όμως μπορεί να τα «διαβάσει» σαν βιβλίο. Μυρίζει κάθε δοκιμαστικό σωλήνα για ένα δευτερόλεπτο και ανιχνεύει το καρκινικό δείγμα σε λιγότερο από ένα λεπτό. Μόλις το ανιχνεύσει «παγώνει» και κοιτάζει τον εκπαιδευτή της στα μάτια. Με ένα ποσοστό επιτυχίας 93% η ταχύτητα και η ακρίβειά της είναι εκπληκτική.

meddog7

Το δημοσίευμα της εφημέριδας αναφέρεται στο σημαντικό ρόλο που μπορούν να παίξουν τα σκυλιά στη διάγνωση του καρκίνου και μάλιστα τόσο έγκαιρα. Το παράδειγμα της Daisy δείχνει το πόσο αποτελεσματικά μπορεί να είναι τέτοια εκπαιδευμένα σκυλιά και τι μπορούν να προσφέρουν στους ασθενείς και στην ιατρική γενικότερα. Η Daisy ξεκίνησε να μυρίζει δείγματα και το κάνει με επιτυχία περισσότερο από μια δεκαετία τώρα. «Ξέρουμε ότι η έγκαιρη διάγνωση είναι το κλειδί για την επιβίωση, όταν πρόκειται για τον καρκίνο και αυτό είναι το πράγμα με το οποίο είμαστε παθιασμένοι. Είναι σωτήρια για τη ζωή» λένε οι γιατροί.

meddog3

meddog4

meddog5

meddog6

meddog1

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika