Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

O πλακούντας μαρτυρά τα επίπεδα έκθεσης σε αρσενικό!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
O πλακούντας μαρτυρά τα επίπεδα έκθεσης σε αρσενικό

 

O πλακούντας μαρτυρά τα επίπεδα έκθεσης σε αρσενικό!!!

 

Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο πλακούντας μπορεί να αποβεί αξιόπιστος βιοδείκτης της έκθεσης εγκύων σε αρσενικό, καταδεικνύοντας μάλιστα και πόσο από το τοξικό αυτό στοιχείο έχει περάσει στο έμβρυο.  

Η έρευνα του Dartmouth College στο Νιού Χάμπσαϊρ των ΗΠΑ, η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ για την σχέση οικιακού πόσιμου νερού και μητέρας-εμβρύου, βασίζεται σε πρόσφατες μελέτες που χρησιμοποίησαν τον πλακούντα ως μέσο προσδιορισμού των συνεπειών της έκθεσης σε μόλυβδο, υδράργυρο, κάδμιο και άλλα τοξικά μέταλλα. Αν και είχε αποδειχθεί ότι το αρσενικό περνάει στον πλακούντα επηρεάζοντας αρνητικά την εμβρυακή ανάπτυξη, ελάχιστα ήταν γνωστά στους επιστήμονες όσον αφορά τις συγκεντρώσεις του συγκεκριμένου στοιχείου στο όργανο αυτό και την έκθεση μητέρας και παιδιών, ιδίως σε χαμηλές ποσότητες.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νέας έρευνας που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Journal of Exposure Science and Environmental Epidemiology, η μέτρηση συγκεντρώσεων αρσενικού σε δείγματα πλακούντα από 652 γυναίκες έδειξε όντως σχέση των επιπέδων αυτών με τα αντίστοιχα σε δείγματα ούρων εγκύων και τις επιλόχειες συγκεντρώσεις σε νύχια μητέρων και παιδιών, αναδεικνύοντας τον πλακούντα σε έναν χρήσιμο, αξιόπιστο βιοδείκτη. Οι επιστήμονες μάλιστα υπολόγισαν ότι η παρουσία αρσενικού στα νύχια των ποδιών μητέρας και παιδιού σημαίνει υψηλές συγκεντρώσεις του μετάλλου στον πλακούντα, άρα και μεγαλύτερη μεταφορά του από την μητέρα στο έμβρυο.

 

 

iatropedia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπαμπάς βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε την κόρη του που την παρέσυραν τα κύματα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou

20 «αθώες» συμπεριφορές των γονιών που πληγώνουν βαθιά τα παιδιά

Penni Syggrou