Newsitamea.gr
ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Ο παραολυμπιονίκης που γεννήθηκε χωρίς άκρα και η εκπληκτική ιστορία του

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ο παραολυμπιονίκης που γεννήθηκε στο Ιράκ χωρίς άκρα και η εκπληκτική ιστορία του

Η απίθανη οικογένεια του Ahmed Kelly

Κάθε παραολυμπιονίκης έχει τη δική του περιπέτεια να αφηγηθεί για το πώς κατάφερε να αψηφήσει όλες τις δυσκολίες και να διαγωνιστεί στο άθλημα που αγαπά αλλά είναι μια ξεχωριστή υπόθεση η ιστορία του Αυστραλού κολυμβητή Ahmed Kelly.

Ο 24χρονος προέρχεται από οικογένεια που δεν είναι συνηθισμένη. Η θετή του μητέρα είναι η Moira Therese Kelly, αναγνωρισμένη διεθνώς για την ανθρωπιστική της δράση. Ο αδελφός του, που επίσης γεννήθηκε με αναπηρίες στα άκρα, έχει ταλέντο στη μουσική και εμφανίστηκε στο αυστραλιανό X-Factor ενώ οι θετές , γεννημένες στο Μπαγκλαντές, αδελφές του, Trishna και Krishna, γεννήθηκαν σιαμαίες και διαχωρίστηκαν το 2009.

ahm02

Ο Ahmed και ο αδελφός του, Emmanuel, που είχε τραγουδήσει στο Imagine του Τζον Λένον στο τάλεντ σόου, το 2011, γεννήθηκαν στη Βαγδάτη, στο Ιράκ.

Μην μπορώντας να φροντίσουν τα παιδιά τους, οι γονείς τους τα άφησαν σε ορφανοτροφείο, όπου ο Ahmed πέρασε μεγάλο μέρος των πρώτων επτά χρόνων της ζωής του. Μέχρι που η θετή μητέρα του, τον πήρε, μαζί με τον αδελφό του, στην Αυστραλία το 1998.

ahm01

«Αυτό που κάνει η μαμά μου είναι καταπληκτικό, να φέρνει παιδιά από όλο τον κόσμο που χρειάζονται κάποια επέμβαση που θα τους σώσει τη ζωή», είπε ο Kelly. «Τα έχει καταφέρει εκπληκτικά, έφερε εμένα και τον αδελφό μου για να χειρουργηθούμε κι εγώ έκτοτε άφησα πίσω μου το παρελθόν».

Όταν έφτασε στην Αυστραλία, ο Κelly αφαίρεσε τα παραμορφωμένα τμήματα των ποδιών του κι έμαθε να περπατάει και στη συνέχεια να τρέχει με προσθετικά μέλη, πριν ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο.

AHMED KELLY

Μετά ασχολήθηκε με την κολύμβηση και συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και στο Ρίο φέτος, όπου σήμερα είναι η τελική του κούρσα.

Από τις κερκίδες ο 24χρονος έχει την υποστήριξη της μητέρας και του αδελφού του που έκαναν το μεγάλο ταξίδι από την Αυστραλία στο Ρίο.

Μιλώντας για τα αδέλφια του ο Kelly πρόσθεσε: «Είναι αξιόλογα αδέλφια, έπρεπε κι εκείνα να αντιμετωπίσουν τις δικές τους προκλήσεις και είμαι πολύ περήφανος και για τους τρεις».

«Η μαμά μου πάντα μας μάθαινε να συμπεριφερόμαστε με σεβασμό ο ένας στον άλλο και να προσπαθούμε να είμαστε δίκαιοι. Αυτές είναι σημαντικές αξίες και προσπάθησα πολύ να της τηρώ στη ζωή μου», κατέληξε.

www.newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Δραματική αύξηση στις νευρολογικές παθήσεις, που οδηγεί σε αναπηρίες και άλλες ασθένειες!

Βογιατζής Ηλίας

Της ακρωτηρίασαν και τα 2 πόδια: Άσχημα νέα για την 20χρονη φοιτήτρια στην Πάτρα που κατέρρευσε μέσα στη Σχολή της

newsitamea