Newsitamea.gr
SEX & ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΥΓΕΙΑ

Ο οργασμός στις γυναίκες καθορίζεται από την ανατομία τους

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τον λόγο για τον οποίο πολλές γυναίκες δεν έχουν οργασμό κατά την κολπική επαφή πιστεύουν ότι εντόπισαν Αμερικανοί επιστήμονες.

Αναλύοντας συνδυαστικά τα ευρήματα των έως τώρα μελετών για το θέμα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο γυναικείος οργασμός δεν εξαρτάται τόσο από το μέγεθος του πέους όσο από την ανατομία του κόλπου τους.

Το κλειδί ως φαίνεται είναι η θέση της κλειτορίδας: αν αυτή απέχει πολύ από το άνοιγμα του κόλπου, ο οργασμός με την κολπική διείσδυση ίσως δεν είναι εφικτός, γράφουν στην επιθεώρηση «Clinical Anatomy».

Όπως εξηγούν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα και την Κλινική Μάγιο, στο Ρότσεστερ της Μινεσότα, η ανατομία του κόλπου διαμορφώνεται κατά την εμβρυϊκή ανάπτυξη με την έκθεση του εμβρύου στα ανδρογόνα (ορμόνες του ανδρικού φύλου που σε μικρές ποσότητες παράγονται και από τις γυναίκες).

Όταν η απόσταση μεταξύ κλειτορίδας και ανοίγματος του κόλπου είναι έως 2,5 εκατοστά, η κολπική διείσδυση μπορεί να διεγείρει επαρκώς την κλειτορίδα ώστε να επέλθει οργασμός. Όταν, όμως, υπερβαίνει τα 2,5 εκατοστά, ειδικά όταν φτάνει τα 3 εκ., η τριβή της δεν είναι επαρκής.

Πώς γίνεται, όμως, να μην έχει μία γυναίκα οργασμό με την κολπική διείσδυση όταν είναι ξαπλωμένη κάτω από τον άνδρα, αλλά να έχει όταν κάθεται πάνω του;

Η απάντηση είναι πως «σε αυτή τη στάση υπάρχει τριβή της κλειτορίδας στην κοιλιά ή την πύελό του και όχι στο πέος», απαντά η δρ Ελίζαμπεθ Λόυντ, υπότροφος στο Ινστιτούτο Έρευνας του Σεξ Kinsey του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, η οποία όμως δεν συμμετείχε στη νέα ανάλυση.

Άλλοι παράγοντες όπως το μέγεθος του πέους, η δεξιότητα του ερωτικού συντρόφου ή η ένταση της ερωτικής επιθυμίας «μπορεί να ασκούν κάποια επίδραση στη δυνατότητα επίτευξης οργασμού, αλλά η ανατομική απόσταση κατέχει τον καθοριστικό ρόλο», πρόσθεσε.

Υπολογίζεται ότι περισσότερες από επτά στις δέκα γυναίκες αδυνατούν να έχουν οργασμό μόνο με την κολπική διείσδυση και ότι το 90% των γυναικών οι οποίες πιστεύουν ότι έχουν κολπικό οργασμό πρέπει να κάθονται πάνω στον άνδρα για να τον επιτύχουν, κατά την δρα Λόυντ.

Πηγή :  tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αθώα συνήθεια το βράδυ που αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

Efi Nika

Πότε ξεκινά η τρίτη ηλικία; Τι δείχνει νέα μελέτη για την αντίληψη του κόσμου

Efi Nika

Να αγαπάτε τους ανθρώπους που δεν μπαίνουν σε καλούπια…

Efi Nika