Newsitamea.gr
SPORT AMEA

Ο Κωπηλάτης της χρονιάς.

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Erick-Horrie-high-res-300x199

Ο κωπηλάτης της χρονιάς

Στην γιορτή των κορυφαίων στην κωπηλασία που έγινε στο Ρίο, βρέθηκε και ο Έρικ Χόρι ο οποίος κέρδισε τον τίτλο του κωπηλάτη της χρονιάς, με αναπηρία.

Ο 39χρονος Αυστραλος, τα τελευταία τρία χρόνια κέρδισε δύο παγκόσμιους τίτλους, ένα χάλκινο στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου στο μονό σκιφ παραπληγικών κατηγορίας ASM1x, χρυσό μετάλλιο σε δυο παγκόσμια πρωταθλήματα το 2013 στο μονό σκιφ (ASM1x) στο Τσουνγκιού της Νότιας Κορέας και στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.
Ο ίδιος δε φαίνεται διατεθιμένος να σταματήσει και έχει βάλει το μεγάλο στόχο του 2016. «Νομίζω ότι το Ρίο είναι το κύριο γεγονός. Όλος ο κόσμος της κωπηλασίας αγωνίζεται και προπονείται για να δώσει το παρών στο μεγαλύτερο γεγονός του αθλητισμού. Όσον αφορά στην παραμονή του στο Ρίο για τη γιορτή απάντησε γελώντας για το μαύρισμα που απέκτησε αυτές τις μέρες. «Το να έρθω στο Ρίο υπήρξε μια απίστευτη εμπειρία, αλλά ο ήλιος είναι αρκετά καυτός» (αυτήν την εποχή στη Βραζιλία έχουν καλοκαίρι).

Ο Χόρι, μετά από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 2001 έγινε παραπληγικός και το πρώτο άθλημα που δοκίμασε ήταν το μπάσκετ σε αμαξίδιο και στη συνέχεια ακολούθησε η κωπηλασία. «Πρόκειται για δύο διαφορετικά αθλήματα. Στο μπάσκετ έχεις συμπαίκτες που μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη αν εσύ δεν είσαι σε καλή μέρα. Στην κωπηλασία, δεν υπάρχει κανένας άλλος να ανέβει στη βάρκα και να αναλάβει όταν είμαι κουρασμένος. Ήθελα αυτή την πρόκληση. Δεν είμαι ο πιο εύκολος αθλητής, έχω πολλά κολλήματα με την τεχνική μου. Αν δεν ήταν ο προπονητής μου Τζέισον Μπέϊκερ, δεν θα είχα καταφέρει ότι έχω πετύχει. Αυτός με σπρώχνει να ξεπερνώ τα όρια μου».
Ο ίδιος πάντως αποκάλυψε πως το όνειρο του ήταν να γίνει ποδηλάτης και να συμμετάσχει στο Γύρο της Γαλλίας.

 

 

sportsamea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάσχει από Σκλήρυνση κατά πλάκας όμως είναι ο πιο δυνατός άντρας στον κόσμο, για δεύτερη χρονιά!

Βογιατζής Ηλίας

Θα διασχίσει το στενό της Μάγχης κολυμπώντας μόνο με τα χέρια!

Βογιατζής Ηλίας

Μένουμε Σπίτι – Σποτ Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Α.Ο.Ν.Μ.

newsitamea