Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ο ΕΝΦΙΑ σε πέντε δόσεις και τα τέλη κυκλοφορίας αναλογικά!!!-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Εξετάζεται η καταβολή του ΕΝΦΙΑ σε 5 δόσεις και η πέμπτη δόση να δωθεί τον Ιανουάριο. Αυτό δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 η Υφυπουργός Οικονομικών κα Αικ. Παπανάτσιου.

Σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, η κα. Παπανάτσιου ανέφερε ότι έως το τέλος του έτους υπάρχει η δέσμευση να εναρμονιστούν οι αντικειμενικές με τις εμπορικές αξίες. Επισήμανε πως σε πολλές περιοχές οι αντικειμενικές αξίες είναι πολύ χαμηλότερες από τις εμπορικές, για να συμπληρώσει πως σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αποτελούν πανάκεια οι αντικειμενικές.

Πέντε θα είναι τελικά οι δόσεις του φετινού ΕΝΦΙΑ, τον οποίο θα κληθούν και φέτος να πληρώσουν πάνω από 7,4 εκατ. φορολογούμενοι.

Η καταβολή του φετινού φόρου θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2018. Η εκκαθάριση του φόρου αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Ιουλίου, ενώ εκτιμάται ότι θα εισπραχθούν περίπου 3,2 δισ. ευρώ, ποσό αντίστοιχο με το περσινό.

Το υπουργείο Οικονομικών γνωστοποίησε χθες ότι επίκειται η κατάθεση διάταξης, με την οποία θα διατηρηθεί η καταβολή του φόρου των επιχειρήσεων και πάσης φύσεως νομικών προσώπων σε έξι μηνιαίες δόσεις (αρχής γενομένης από το τέλος Ιουλίου), παρά την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Για τα τέλη κυκλοφορίας του 2018 τόνισε πως θα γίνουν πιο αναλογικά και θα συνυπολογίζονται κυβικά, ρύποι και παλαιότητα. Επιβεβαίωσε ότι οι φορολογικές δηλώσεις μπορούν να υποβληθούν έως τις 17 Ιουλίου, ενώ ξεκαθάρισε ότι η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί στα τέλη Ιουλίου.

Σε ότι αφορά στις υποθέσεις της φοροδιαφυγής και την απόφαση του ΣτΕ, σημείωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους για να αντιμετωπίσει το θέμα και να μην συνεχιστεί η φοροδιαφυγή.

madata.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ντροπή: Γνωστός ινφλουένσερ «σφίχτης» κοροϊδεύει παιδί με αναπηρία στο γυμναστήριο, χιλιάδες αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika