Newsitamea.gr
ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΥΓΕΙΑ

Ο 21χρονος που παγώνει το αίμα- Το τζελ του σταματά την αιμορραγία σε 15”

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

vetigel-plagia

Ο 21χρονος που παγώνει το αίμα- Το τζελ του σταματά την αιμορραγία σε 15”

Εκανε μία ανακάλυψη, που θα μπορούσε να σώσει ζωές. Κατάφερε να βρει τον τρόπο να σταματά την ακατάσχετη αιμορραγία σε σοβαρά τραύματα μέσα σε μόλις 15 δευτερόλεπτα. Κι όμως, είναι μόλις 21 ετών.

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως ο Τζόι Λαντολίνα, ο άνθρωπος πίσω από το vetigel, είχε αυτή την ιδέα όταν ήταν μόλις 17 ετών, το 2010. Το συγκεκριμένο τζελ χρησιμοποιεί φυτικά αιμοφιλικό πολυμερές, από πολυσακχαρίτες, το οποίο σχηματίζει ένα πλέγμα που «σφραγίζει» την πληγή, χωρίς να χρειάζεται να ασκηθεί πίεση. Σε ένα έκτακτο περιστατικό, είναι δυνατό να τοποθετηθεί το τζελ με μία συσκευή που θυμίζει σύριγγα και- χωρίς άλλη προετοιμασία- η αιμορραγία σταματά.

Ο Λαντολίνα από μικρός κυκλοφορούσε ανάμεσα σε… μπουκαλάκια και τον είχε εντυπωσιάσει η χημεία, καθώς τριγυρνούσε στο οινοποιείο του παππού του. «Καθώς έπαιζα, βρήκα δύο πολυμερή τα οποία όταν αναμειχθούν γίνονται στερεή μάζα. Ηταν μία στιγμή ”Ευρηκα” για εμένα», λέει ο 21χρονος, που είναι πλέον ιδρυτής και CEO της εταιρείας Suneris, μιλώντας στο Business Insider.

Οσο σπούδαζε στη Νέα Υόρκη, τις στιγμές που οι φίλοι του απολάμβαναν τις χαρές της φοιτητικής ζωής, εκείνος δούλευε για να ετοιμάσει την εταιρεία του. Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια έρευνας, η πρόσληψη ειδικών ερευνητών και βέβαια ένας τεράστιος εξοπλισμός εργαστηρίου, για να αναπτύξει τελικά το προϊόν που είχε στο μυαλό του. Μάλιστα, για να τα καταφέρει, αρκετές φορές έκανε… κοπάνα από τα μαθήματα του Πανεπιστημίου.

Είχε τη στήριξη που χρειαζόταν όμως. Το 2011 κέρδισε σε δύο διαγωνισμούς του πανεπιστημίου του- στη μηχανική και την επιχειρηματικότητα- και με τα 5.000 δολάρια που πήρε ως έπαθλο κατάφερε να αρχίσει να δουλεύει πάνω στην ιδέα του, ενώ το πανεπιστήμιο τον καθοδηγούσε για το πώς ιδρύεται μία εταιρεία και την ίδια ώρα τον βοηθούσε να βρει επενδυτές.

Σήμερα, το Vetigel αναμένεται να πάρει την απαραίτητη έγκριση από τον Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ σε δύο χρόνια. Για αυτό ο Λαντολίνα αποφάσισε να στραφεί σε έναν άλλο ιατρικό χώρο για να δει την ιδέα του να εφαρμόζεται νωρίτερα: στην κτηνιατρική. Ετσι, από τις αρχές του 2015 το συγκεκριμένο «θαυματουργό» τζελ θα είναι διαθέσιμο αρχικά στις ΗΠΑ και τη Βρετανία και στη συνέχεια στον υπόλοιπο κόσμο.

 

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea