Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Γιατί πρέπει ΠΑΝΤΑ να έχετε Οξυζενέ στο Σπίτι – Οφέλη και Χρήσιμες Συμβουλές

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Γιατί πρέπει ΠΑΝΤΑ να έχετε Οξυζενέ στο Σπίτι – Οφέλη και Χρήσιμες Συμβουλές.

Το γνωστό οξυζενέ φαίνεται να συμβάλλει σημαντικά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός ευρέος φάσματος ασθενειών. Παρόλο όμως, που αρκετοί επιστήμονες πραγματοποιούν αποκαλυπτικές μελέτες για τις ιαματικές του ιδιότητες, τα συμπεράσματά τους υποβαθμίζονται συστηματικά απο το ιατροφαρμακευτικό σύστημα Πριν από 170 χρόνια, όταν η Ινδία ήταν ακόμα βρετανική αποικία, οι αυτόχθονες έπιναν νερό, μέσα στο οποίο διέλυαν μικρές ποσότητες υπεροξειδίου του υδρογόνου για να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη ποικιλία ασθενειών – από πιο ήπιες, όπως η γρίπη, έως σοβαρότερες ασθένειες, όπως η χολέρα και η μαλάρια. Τα αποτελέσματα αυτής της μεθόδου θεραπείας ήταν τόσο θετικά, ώστε θεωρήθηκε ότι η διάδοση της θα επηρέαζε το εμπόριο χημικών φαρμάκων που είχε αρχίσει τότε να καθιερώνεται και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Για να αντιμετωπίσουν την απειλή, οι βρετανικές Αρχές προσέλαβαν έναν ρεπόρτερ, ο οποίος -προσποιούμενος τον γιατρό- «κατασκεύασε» μια ιστορία για ένα παιδί που πέθανε εξαιτίας εγκεφαλικής βλάβης, ύστερα από τη λήψη υπεροξειδίου του υδρογόνου. Το γεγονός ότι η είδηση προήλθε από έναν «ειδικό» επηρέασε καθοριστικά τους Ινδούς, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν τη χρήση του Η2Ο2 και να στραφούν στα βρετανικά φαρμακευτικά σκευάσματα (Madison Cavanaugh, The one-minute cure: The secret to healing virtually all diseases).

Οξυζενέ: Πώς να το Χρησιμοποιήσετε Μέσα στο Σπίτι με 10 Διαφορετικούς Τρόπους

Το οξυζενέ είναι ένα από τα πιο χρήσιμα «υγρά» που έχετε μέσα στο σπίτι. Μπορεί ακόμα να μην έχετε καταλάβει την αξία του αλλά διαβάζοντας παρακάτω θα δείτε πόσα προβλήματα της καθημερινότητας μπορούν να λυθούν με λίγο από αυτό το θαυματουργό υγρό.

Εξαφανίστε τους λεκέδες κρασιού Τι και αν έπεσε κρασί πάνω στο χαλί σας! Μην αγχώνεστε, με λίγο οξυζενέ ο λεκές θα εξαφανιστεί. Ανακατέψτε σε ένα μπολ ίση ποσότητα οξυζενέ και ενός ήπιου απορρυπαντικού και βάλτε λίγο από το μείγμα πάνω στο λεκέ με ένα σφουγγάρι. Αφήστε να απορροφηθεί το απορρυπαντικό για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε ελαφρά με το σφουγγάρι. Τέλος, πλύντε κανονικά το χαλί σας ολόκληρο ή τοπικά όπως θα κάνατε.

Καθαρίστε την κουζίνα Πάρτε ένα μπουκάλι οξυζενέ και ένα μπουκάλι ξίδι και ξεκινήστε το καθάρισμα. Ρίξτε πρώτα στην επιφάνεια που θέλετε λίγη ποσότητα οξυζενέ, καθαρίστε και στη συνέχεια ρίξτε ξίδι. Μην φτιάξετε μείγμα από ξίδι και οξυζενέ γιατί τα δύο αυτά υλικά δεν λειτουργούν το ίδιο αποτελεσματικά όταν αναμειγνύονται.

Ανανεώστε τα σφουγγάρια σας Για να απολυμάνετε τα σφουγγάρια της κουζίνας ή του μπάνιου, βουτήξτε τα μέσα σε ένα μπολ με οξυζενέ. Το οξυζενέ θα σκοτώσει όλα τα βακτήρια. Προσέξτε να πλύνετε αμέσως μετά το σφουγγάρι σας πολύ καλά.

Καθαρίστε τα φυτά από τη μούχλα

Κάποια φυτά αποκτούν μούχλα στο φύλλωμά τους. Για να τα καθαρίσετε ανακατέψτε νερό με 5 κ.σ. οξυζενέ. Ψεκάστε τα φυτά σας με το μείγμα και στη συνέχεια αφαιρέστε τη μούχλα με ένα πανάκι.

τους σπόρους πριν τους καλλιεργήσετε σε ένα μπολ με νερό και οξυζενέ.

Βουτήξτε τους σπόρους πριν τους καλλιεργήσετε σε ένα μπολ με νερό και οξυζενέ.

Καθαρίστε την οδοντόβουρτσα Μια φορά την εβδομάδα καλό είναι να απολυμαίνετε την οδοντόβουρτσά σας. Το οξυζενέ όπως είπαμε, σκοτώνει όλα τα μακρόβια. Προσέξτε να ξεπλύνετε πολύ καλά την οδοντόβουρτσα με νερό αφού την πλύνετε με το οξυζενέ.

Διώξτε τα μικρόβια από την οδοντόβουρτσα με λίγο οξυζενέ.

Διώξτε τα μικρόβια από την οδοντόβουρτσα με λίγο οξυζενέ.

Ενισχύστε τις ρίζες των φυτών σας Πριν φυτέψετε τα φυτά και τα λουλούδια σας, βουτήξτε τους σπόρους που θα φυτέψετε μέσα σε ένα μπολ με 1 φλ. νερό και 1 κ.σ. οξυζενέ. Με αυτό το trick τα φυτά σας θα μεγαλώσουν πολύ πιο γρήγορα.

Καθαρίστε φρούτα και λαχανικά Γεμίστε τον νεροχύτη σας με κρύο νερό και ρίξτε μέσα 1/4 του φλιτζανιού οξυζενέ. Βάλτε μέσα στον νεροχύτη φρούτα και λαχανικά για να τα καθαρίσετε.

Απολυμάντε φρούτα και λαχανικά.

Απολυμάντε φρούτα και λαχανικά.

Ανοίξτε το χρώμα των μαλλιών σας Αν τα μαλλιά σας είναι αρκετά ανοιχτόχρωμα αλλά θέλετε να τα ανοίξετε και άλλο, φτιάξτε ένα μείγμα με 1 φλ. νερό και 1 φλ. οξυζενέ. Ψεκάζετε τα βρεγμένα μαλλιά σας μετά το μπάνιο και θα δείτε πως με τον καιρό τα μαλλιά σας θα αρχίσουν να ανοίγουν.

Καθαρίστε τη λεκάνη της τουαλέτας Ρίξτε 1/2 φλ. οξυζενέ στη λεκάνη και αφήστε το να μουλιάσει για τουλάχιστον 30 λεπτά προκειμένου να καθαρίσετε και να αφαιρέσετε τους λεκέδες.

Καθαρίστε της γυάλινες επιφάνειες Αν δεν έχετε το γνωστό καθαριστικό για τις γυάλινες επιφάνειες και τους καθρέφτες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο οξυζενέ για να τα καθαρίσετε. Ψεκάστε με οξυζενέ την επιφάνεια που θέλετε και σκουπίστε με καθαρό βαμβακερό πανί.

24 τρόποι χρήσης του οξυζενέ

Γνωρίζατε ότι το οξυζενέ είναι η μόνη μικροβιοκτόνος ουσία που αποτελείται μόνο από νερό και οξυγόνο; Το υπεροξειδίου του υδρογόνου ή κοινώς οξυζενέ αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα οικιακά απολυμαντικά στον κόσμο. Ωστόσο είναι πολύ πιο χρήσιμο απ’ όσο νομίζουμε οι περισσότεροι. Διαβάστε παρακάτω 24 πιθανούς τρόπους χρήσης:

1.Απολυμάνετε μικρές πληγές Το οξυζενέ είναι ένα φυσικό αντισηπτικό κι έτσι μια από τις πιο συνηθισμένες χρήσεις του είναι να καθαρίζετε τις πληγές για να εμποδίσετε τη λοίμωξη.
2.Τονίστε το χρώμα των μαλλιών σας Προκειμένου να αποκτήσετε φυσικά ξανοιγμένα μαλλιά από τον ήλιο, απλώς ψεκάστε το πάνω σε υγρά μαλλιά και αφήστε τα να μουλιάσουν για 10 – 15 λεπτά πριν τα ξεπλύνετε.
3. Οδοντόκρεμα για λεύκανση δοντιών Ανακατέψτε σόδα και οξυζενέ για να φτιάξετε μια σπιτική οδοντόκρεμα που θα χρησιμοποιείτε για μικρό μόνο διάστημα (μέχρι 5 ημέρες) για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από τα δόντια σας.
4.Αντισηπτικό για το στόμα Χρησιμοποιήστε ένα καπάκι γεμάτο οξυζενέ για να ξεπλύνετε το στόμα σας, να λευκάνετε τα δόντια σας και να σκοτώσετε τα μικρόβια που προκαλούν δυσάρεστη αναπνοή.
5.Απολυμάνετε τις οδοντόβουρτσες Βουτήξτε τις οδοντόβουρτσες σε οξυζενέ  για να σκοτώσετε τα βακτήρια σταφυλόκοκκου και άλλα μικρόβια που υπάρχουν συνήθως μέσα στο μπάνιο.
6.Λευκάνετε τα νύχια σας Βυθίστε τις άκρες των δακτύλων των χεριών και των ποδιών σας για να λευκάνετε φυσικά τα νύχια σας.
7.Απαλλαγείτε από την ακμή Χρησιμοποιήστε το για να ξεπλύνετε το πρόσωπό σας και να σκοτώσετε τα βακτήρια που προκαλούν ακμή βοηθώντας να καθαρίσει η επιδερμίδα σας.
8.Θεραπεύστε τους καλόγερους στο δέρμα Ρίξτε μισό μπουκάλι (περίπου 230 ml) σε ζεστό νερό και μουσκέψτε το σημείο για να θεραπεύσετε τους καλόγερους.
9.Αντιμετωπίστε τους κάλους των ποδιών Ανακατέψτε ίσες ποσότητες από οξυζενέ και ζεστό νερό για να ενυδατώσετε τα πόδια σας και να μαλακώσετε φυσικά τους κάλους.
10.Αφαιρέστε το κερί από τα αυτιά σας Βάλτε μερικές σταγόνες στα αυτιά σας για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια βάλτε 1-2 σταγόνες ελαιόλαδο. Περιμένετε άλλο 1 λεπτό και αδειάστε το υγρό από τα αυτιά σας για να αφαιρέσετε το κερί.
11.Ανακουφιστείτε από την ωτίτιδα Βάλτε 6-8 σταγόνες σε κάθε αυτί για να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα και να αντιμετωπίσετε τη μόλυνση.
12.Απαλλαγείτε από τα υποδόρια παράσιτα Απλώστε το στο δέρμα που έχει προσβληθεί από ακάρεα ή άλλα παράσιτα για να τα εξολοθρεύσετε με φυσικό τρόπο.
13.Θεραπεύστε τους μύκητες των ποδιών Βάλτε ίσα μέρη από οξυζενέ και νερό σε ένα σκουρόχρωμο μπουκάλι ψεκασμού (η έκθεση στο φως το εξασθενεί) και απλώστε το κάθε βράδυ στην περιοχή του δέρματος που έχει προσβληθεί από μύκητες για να σταματήσετε την ανάπτυξή τους
14.Καθαρίστε τις επιφάνειες των πλακιδίων Ψεκάστε το απευθείας πάνω στα πλακίδια για να απομακρύνετε τη βρωμιά και τους λεκέδες.
15.Λευκάνετε τον αρμόστοκο Αναμίξτε το με λευκό αλεύρι για να φτιάξετε ένα πηχτό μείγμα. Απλώστε το στον αρμόστοκο και καλύψτε τον με πλαστικό κάλυμμα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Την επόμενη μέρα, απλώς ξεπλύνετέ με νερό.
16.Καθαρίστε τη λεκάνη της τουαλέτας Ρίξτε περίπου μισό φλιτζάνι οξυζενέ στη λεκάνη της τουαλέτας και αφήστε το να μουλιάσει για τουλάχιστον 30 λεπτά προκειμένου να καθαρίσετε και να αφαιρέσετε τους λεκέδες.
 17.Αφαιρέστε τη βρωμιά από την μπανιέρα Ψεκάστε το στα υπολείμματα σαπουνιού, τη βρωμιά και τους λεκέδες στην μπανιέρα. Αφήστε το για τουλάχιστον 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε για να μαλακώσει η βρωμιά και να κάνει πιο εύκολο τον καθαρισμό.
 18.Πλύνετε φρούτα & λαχανικά Ψεκάστε τα φρούτα και τα λαχανικά με υπεροξείδιο του υδρογόνου και αφήστε τα να μουλιάσουν για 1-2 λεπτά πριν τα ξεπλύνετε με καθαρό νερό για να αφαιρέσετε τη βρωμιά, το κερί και άλλους ρύπους.
19.Λεύκανση ρούχων Ρίξτε περίπου ένα φλιτζάνι υπεροξείδιο του υδρογόνου στο νερό πλύσης και αφήστε τα υφάσματα για 15-30 λεπτά προκειμένου να φωτίσετε τα σκούρα ή τα κιτρινισμένα λευκά.
20.Απομακρύνετε τους οργανικούς λεκέδες Ανακατέψτε 2 μέρη οξυζενέ με 1 μέρος απορρυπαντικού πιάτων και βάλτε το πάνω στους οργανικούς λεκέδες (καφές, κρασί, αίμα, ιδρώτας, κλπ) προκειμένου να τους αφαιρέσετε
21.Ανανεώστε τα μουχλιασμένα υφάσματα Αναμίξτε οξυζενέ με λευκό ξύδι και μουσκέψτε τα μουχλιασμένα υφάσματα προκειμένου να απομακρύνετε τις ανεπιθύμητες οσμές.
22.Καθαρίστε χαλιά & μοκέτες Ψεκάστε το σε ανοιχτόχρωμα χαλιά και κιλίμια για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από λάσπη, τρόφιμα, κλπ. Να θυμάστε όμως ότι λευκαίνει ορισμένα υφάσματα. Ίσως θα ήταν προτιμότερο να δοκιμάσετε αυτή την τεχνική πρώτα σε μια δυσδιάκριτη περιοχή
23. Καθαρίστε τους αφυγραντήρες Προσθέστε 470 ml οξυζενέ σε 4 λίτρα νερού και περάστε το διάλυμα μέσα από τους αφυγραντήρες για να απολυμάνετε και να αφαιρέστε τυχόν μούχλα που μπορεί να υπάρχει στο εσωτερικό τους
24.Βελτιώστε τη βλάστηση των σπόρων Μουλιάστε τους σπόρους σε οξυζενέ για να αφαιρέσετε τα σπόρια μυκήτων και να αυξήσετε τις πιθανότητες βλάστησης.

Προφυλάξεις:

Να είστε πάντα προσεκτικοί καθώς το υγρό σε μεγάλες ποσότητες όπως και οι ατμοί του μπορεί να προκαλέσουν έγκαυμα στο δέρμα και τους πνεύμονες.Επίσης, προσέξτε ιδιαίτερα να μην το καταπιείτε όταν πρόκειται για στοματική χρήση.

Η κατάποση του μπορεί να είναι βλαβερή για την υγεία σας και να σας προκαλέσει ζαλάδα, ναυτία, εμετό και (σε αρκετά μεγάλες ποσότητες) ακόμη και θάνατο.Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι κατάλληλο μόνο για εξωτερική χρήση!

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika

Σκούρες γραμμές στα νύχια: Αιμάτωμα ή καρκίνος; – Πως να τα ξεχωρίσετε – Τι πρέπει να προσέξετε

Newsitamea@