Newsitamea.gr
AMEA news

Ντροπή! Ένταση μεταξύ ΑΜΕΑ και ΜΑΤ στο Υπουργείο Οικονομικών – ΦΩΤΟ κ ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

123

Ντροπή! Ένταση μεταξύ ΑΜΕΑ και ΜΑΤ στο Υπουργείο Οικονομικών – ΦΩΤΟ κ ΒΙΝΤΕΟ

Η ένταση προκλήθηκε όταν τα άτομα με αναπηρία θέλησαν να προσεγγίσουν το Υπουργείο Οικονομικών. Ντροπιαστικές εικόνες με άνδρες των ΜΑΤ που κρατούν με το πόδι τους τα αναπηρικά αμαξίδια των ΑΜΕΑ. Το συλλαλητήριο των διαδηλωτών ξεκίνησε από το Υπουργείο Εργασίας. Από του…χρόνου το ραντεβού με τον Υπουργό!

Η 3η Δεκέμβρη είναι ημέρα αγώνα και αξιοπρέπειας για όλα τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους!

[youtube id=”VwFs10TdTPM” width=”620″ height=”360″]

Ενταση προκλήθηκε όταν ανδρες των ΜΑΤ δεν επέτρεψαν στα άτομα με αναπηρία που κάνουν πορεία να προσεγγίσουν το Υπουργείο Οικονομικών.

Οι αστυνομικοί έβαλαν τα πόδια τους στις ρόδες των αναπηρικών αμαξιδιων για να…φρενάρουν τους διαδηλωτές ενώ χρησιμοποίησαν και τις ασπίδες τους γιατί προφανώς τους έκριναν…πολύ επικίνδυνους!

 

 

Τελικά, αντιπροσωπεία των διαδηλωτών ανέβηκε στο Υπουργειο και συναντήθηκε με την νομική σύμβουλο του Γκίκα Χαρδούβελη η οποία άκουσε τα αιτηματά τους. Ωστόσο το ραντεβού που ζήτησαν με τον Υπουργό Οικονομικών τα άτομα με αναπηρία παραπέμπεται για…το νέος έτος!

Κινητικά ανάπηροι, τυφλοί, άνθρωποι με αναπηρίες και χρόνια νοσήματα καθώς και οι συνοδοί τους πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στο Υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου.

Τα άτομα με αναπηρία έφτιαξαν για τη σημερινή τους διαμαρτυρία έναν σταυρό με ρόδες από αναπηρικό αμαξίδιο για να δείξουν με αυτο το συμβολικό τρόπο πως τους σταυρώνει η κυβέρνηση.

 

 

Τι διεκδικούν τα άτομα με αναπηρία

Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους “απαιτούμε να ληφθεί δέσμη συντονισμένων μέτρων άμεσης και μακροχρόνιας προστασίας των ατόμων με αναπηρία και χρόνιας πάθησης και των οικογενειών τους από τις επιπτώσεις αυτής της οικονομικής κρίσης, για την οποία τα άτομα με αναπηρία δεν ευθύνονται.

Παλεύουμε για τη διαμόρφωση των βασικών αρχών για ένα ανθρωποκεντρικό σύστημα πρόνοιας και υποστήριξης, με βάση τη δικαιωματική προσέγγιση.

Οι περήφανοι πολίτες με αναπηρία, με χρόνια πάθηση και οι περήφανοι γονείς και κηδεμόνες των ατόμων με βαριά και πολλαπλή αναπηρία, δεν θα αποδεχθούν να οδηγηθούν στον σύγχρονο Καιάδα που άνοιξε η κρίση για αυτούς και για αυτό απαιτούν μέτρα προστασίας” καταλήγει η ανακοίνωση.

Πλήθος εκδηλώσεων και διαμαρτυριών έχουν οργανωθεί σε όλη την Ελλάδα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

 

ΠΗΓΗ:www.newsit.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea