Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΥΓΕΙΑ

Νερά, αναψυκτικά και παγωτά: Πώς να αποφύγετε τις δηλητηριάσεις

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

 

Νερά, αναψυκτικά και παγωτά: Πώς να αποφύγετε τις δηλητηριάσεις

Νερά, αναψυκτικά και παγωτά: Πώς να αποφύγετε τις δηλητηριάσεις

Θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε ως «σήμα κατατεθέν» του καλοκαιριού. Η κατανάλωση των χυμών, των εμφιαλωμένων νερών αλλά και των παγωτών στην διάρκεια του καλοκαιριού αυξάνεται κατακόρυφα καθώς μικροί και μεγάλοι αναζητούν την δροσιά τους. Όμως κρύβουν κινδύνους που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε τροφικές δηλητηριάσεις. Για να μη βρεθείτε αντιμέτωποι με οδυνηρές εκπλήξεις θα πρέπει να λαμβάνονται ορισμένα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης.

Έτσι, όταν αγοράζετε χυμούς και εμφιαλωμένα νερά προσέξτε: οι χυμοί και τα εμφιαλωμένα νερά φυλάσσονται ή σε ψυγεία, ή σε δροσερά και σκιερά μέρη. Δεν αγοράζουμε χυμούς και νερά, που είναι εκτεθειμένα, στον ήλιο ή όταν τα ψυγεία είναι εκτεθειμένα, στο ήλιο. Επίσης, μετά το άνοιγμα της συσκευασίας φυλάσσουμε την ποσότητα που δεν καταναλώσαμε στο ψυγείο.

Αναφορικά με τα παγωτά, θα πρέπει καταρχήν να φυλάσσονται σε καταψύκτες με τα εξής χαρακτηριστικά:

• πρέπει να λειτουργούν σε θερμοκρασίες μικρότερες από -18 °C,
• δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένοι στον ήλιο,
• πρέπει να κλείνουν ερμητικά,
• δεν πρέπει να σχηματίζεται πάγος στο εσωτερικό τους.

Επίσης, δεν αγοράζουμε παγωτά που εμφανίζουν ελαττώματα στη συσκευασία τους (παραμορφωμένες ή σχισμένες συσκευασίες κ.λπ.), διότι αυτό υποδηλώνει είτε προβλήματα στη λειτουργία του καταψύκτη, οπότε το παγωτό έχει, εν μέρει, αποψυχθεί και επανακαταψυχθεί, είτε λανθασμένους χειρισμούς στη μεταφορά, μεταχείριση και διάθεση των παγωτών, στα σημεία πώλησης.

Νερά, αναψυκτικά και παγωτά: Πώς να αποφύγετε τις δηλητηριάσεις

Όταν αγοράζουμε παγωτά θα πρέπει να τα αποθηκεύουμε στην κατάψυξη του σπιτιού μας, όσο το δυνατό γρηγορότερα μετά την αγορά τους. Αν αγοράζουμε παγωτό από super market πρέπει να είναι το τελευταίο είδος που θα βάλουμε στο καροτσάκι μας.

Πριν την κατανάλωση του παγωτού, προσέχουμε μήπως έχουν σχηματιστεί κρύσταλλοι, στο εσωτερικό της μάζας του. Οι αποχρωματισμένες περιοχές και οι μεγάλοι κρύσταλλοι πάγου, στην κύρια μάζα του παγωτού, αποτελούν ένδειξη απόψυξης και επανακατάψυξης, γεγονός, που ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων.

 

 

 

www.mama365.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ομάδα αίματος σας: μια σημαντική πληροφορία για την υγεία και τη ζωή σας

Γιώργος Newsitamea

Τα «σημάδια» που φανερώνουν την ύπαρξη φραγμένων αρτηριών στο σώμα μας

Γιώργος Newsitamea

Αυγά, πατάτες, καφές, ποπ κορν: Τα τρόφιμα που δεν κατηγορούμε αδίκως

Efi Nika