Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Νέο κύμα παγωνιάς, ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία. Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Καιρός: Που και πότε θα χτυπήσει ο χιονιάς και το πολικό κρύο

Ορθάνοιχτο είναι πλέον το ενδεχόμενο ο επικείμενος χιονιάς να μην επισκεφτεί πολλές περιοχές της χώρας, όπως βλέπουν τώρα οι μετεωρολόγοι διαβάζοντας τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα.

Μέχρι και χθες οι μετεωρολόγοι περίμεναν έναν ισχυρό χιονιά και τσουχτερό κρύο με πολικές θερμοκρασίες. Πλέον είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο πολλές περιοχές να μην δουν τον χιονιά, ωστόσο το κρύο θα επισκεφτεί την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου αναφερόμενος στη διχογνωμία για το αν τελικά θα επισκεφτεί ισχυρός χιονιάς την Ελλάδα αναφέρει: «Δεν θα σχολιάσω τίποτα περαιτέρω απόψε για τη μεγάλη διχογνωμία των προγνωστικών μοντέλων τις τελευταίες ώρες ως προς τις χιονοπτώσεις. Σας το είχα τονίσει άλλωστε από την περασμένη Κυριακή ότι θα πρέπει να αναμένουμε την Τετάρτη για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα… καθώς 3 μέρες πριν και είναι όλα μα όλα ανοιχτά».

Σε ανάλογο κλίμα ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος που έλεγε ότι η Ελλάδα θα γίνει… Σικάγο από τα χιόνια. Όπως αναφέρει: «Το κρύο θα είναι πολύ έντονο, όπως ακριβώς σας τα έχω πει εδώ και ημέρες. Δεν έχει αλλάξει τίποτα!

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι συνεχώς μεταβάλλονται τα δεδομένα στα νέα “τρεξίματα” των προγνωστικών μοντέλων με αποτέλεσμα κάποιες περιοχές που είχαν σίγουρη την χιονόπτωση και τη χιονόστρωση …τώρα θα ψάχνουν τις νυφάδες με μεγεθυντικό φακό.

Γι’αυτό, επειδή οι καταστάσεις είναι πάνω στο νήμα, θα περιμένουμε μέχρι αύριο για τα νέα δεδομένα ώστε να προσεγγίσω όσο πιο καλά γίνεται αυτόν τον χιονιά.

Μη με ρωτήσετε πια μεγάλη πόλη χάνει κατά πάσα πιθανότητα τον χιονιά. Θα μελετήσω τα αυριανά στοιχεία ώστε να σας καλύψω απόλυτα».

Μέχρι χθες πάντως οι μετεωρολόγοι και η ΕΜΥ περίμεναν ισχυρές χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Χρυσούλας Πέτρου, τμηματάρχη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), από την Πέμπτη το απόγευμα και από την βορειοδυτική Ελλάδα οι βροχές θα μετατραπούν σε έντονες χιονοπτώσεις, οι οποίες μάλιστα θα επεκταθούν και στα πεδινά, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα γίνουν ακόμα πιο έντονα.

Την Παρασκευή η Ελλάδα θα είναι χωρισμένη στα δύο με τις βορειοδυτικές περιοχές να πλήττονται από έντονες χιονοπτώσεις και τις ανατολικές από ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ οι χιονοπτώσεις σταδιακά θα επεκταθούν και στη νότια Ελλάδα.

«Φανταστείτε μία νοητή γραμμή από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Μεθώνη όπου από την μία πλευρά θα χιονίζει και από την άλλη θα βρέχει, ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε ολόκληρη την χώρα», σημείωσε η κ. Πέτρου.

Το Σάββατο οι χιονοπτώσεις θα είναι έντονες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στην Αττική και τις γύρω περιοχές τα φαινόμενα των χιονοπτώσεων θα είναι ισχυρά, ενώ σταδιακά από το απόγευμα θα αρχίσει η εξασθένισή τους στην δυτική και βόρεια Ελλάδα. Στη συνέχεια της ημέρας οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Ελλάδας.

Την Κυριακή τα φαινόμενα θα περιοριστούν εξασθενημένα στην ανατολική και νότια Ελλάδα, ενώ σταδιακά ο καιρός θα εμφανίσει σημάδια βελτίωσης.

Σε ό,τι αφορά τις θερμοκρασίες αυτές θα κινηθούν σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στις περισσότερες περιοχές ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας ο υδράργυρος δεν θα ανέβει πάνω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου, ενώ θα υπάρξουν και περιοχές κυρίως της βόρειας Ελλάδας όπου το θερμόμετρο θα δείξει ακόμα και -20 βαθμούς Κελσίου.

newsbeast, madata.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγοι το γνωρίζουν: Τέλος οι Γρατζουνιές στα αυτοκίνητα – Άλλαξε ο νόμος, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα

Efi Nika

Ντροπή: Γνωστός ινφλουένσερ «σφίχτης» κοροϊδεύει παιδί με αναπηρία στο γυμναστήριο, χιλιάδες αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika