Newsitamea.gr
ΑΝΔΡΑΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΥΓΕΙΑ

Το νέο φάρμακο για την οστεοπόρωση βρίσκεται στο κόκκινο κρασί, τη σοκολάτα και στα φιστίκια!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

chocolate

Το νέο φάρμακο για την οστεοπόρωση βρίσκεται στο κόκκινο κρασί, τη σοκολάτα και στα φιστίκια!

Μπορεί ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, μια χούφτα φιστίκια ή μια μπουκιά από σοκολάτα να προστατεύσει τους άντρες από την οστεοπόρωση; Η νέα επιστημονική έρευνα απαντά ΝΑΙ! Η ρεσβερατρόλη, η χημική ένωση των προαναφερθέντων τροφίμων, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και προστατεύει τα οστά από το να γίνουν εύθραυστα!

Οι Δανοί επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτή η φυσική φαινόλη αυξάνει την πυκνότητα του μυελού των οστών, προστατεύοντας κυρίως τους άντρες από την οστεοπόρωση. Η δόκτωρ Mari Juul Ornstrup, του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Aarthus, δηλώνει: η έρευνα μας είναι η πρώτη που αποκαλύπτει ότι η ρεσβερατρόλη είναι ιδανική για να χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο κατά της οστεοπόρωσης στους ανθρώπους!

Στη μελέτη που έγινε έδωσαν σε καθημερινή βάσει 500 χλγ δόσης ρεσβερατρόλης σε κάποιους άντρες και σε άλλους έδωσαν ένα ψευτοφάρμακο. Οι άντρες που πήραν την υψηλή δόση φαρμάκου είχαν αύξηση 2,6% της πυκνότητας στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης! Μέσα σε 4 μήνες είδαμε θεαματική βελτίωση! Αυτά τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά για τη θεραπεία της ασθένειας.

Ενημερωτικά το κόκκινο κρασί περιέχει από 0.2 έως 5,8χγμ ρεσβερατρόλης αναλόγως την ποικιλία σταφυλιών. Ενώ η σοκολάτα 0,35 έως 1,85χλγ ανά κιλό. Επίσης πωλείτε και ως συμπλήρωμα σε καταστήματα που ειδικεύονται στην υγιεινή διατροφή.

 

Βογιατζής Ηλίας

Πηγή: dailymail.co.uk

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγαν εκδρομή και πέθαναν: 18 νεκροί Έλληνες μέσα σε μία ημέρα, το πασχαλινό ταξίδι που κατέληξε σε τραγωδία – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Όταν λέμε «όχι» αλλά πεθαίνουμε για το «ναι»

Efi Nika

Θέλεις να έχεις για πολλά χρόνια γερή καρδιά; Υιοθέτησε τις 3 απλές αλλαγές

Γιώργος Newsitamea