Newsitamea.gr
ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΥΓΕΙΑ ΥΓΕΙΑ NEWS

Νέο εμβόλιο βάζει τέλος σε καρκίνους και μεταδοτικές ασθένειες!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

cancer-emvolio

Νέο εμβόλιο βάζει τέλος σε καρκίνους και μεταδοτικές ασθένειες!!!

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έχουν δημιουργήσει ένα νέο ενέσιμο βιοϋλικό το οποίο είναι χρήσιμο για τον επαναπρογραμματισμό των κυττάρων και την πρόκληση αντίδρασης του ανοσοποιητικού συστήματος ενάντια σε καρκινικούς όγκους και μεταδοτικές ασθένειες όπως αναφέρει το euronews  .

Η σύριγγα περιέχει ένα αλατούχο διάλυμα με μικροσκοπικά σωματίδια πυριτίου. Αυτή είναι η νέα ένωση που λειτουργεί ως ανάχωμα στον οργανισμό, θα μπορεί να νικήσει οτιδήποτε από καρκίνο μέχρι και τον ιό Έμπολα.

«Ένας ερευνητής μπορεί να εγχύσει αυτό το διάλυμα με μια βελόνα, γιατί τα σωματίδια είναι μικροσκοπικά. Αφού βρεθούν στο σώμα, θα βρίσκονται σε υγρή μορφή, σε ένα αλατούχο διάλυμα. Όταν αυτό το διάλυμα διαχυθεί στον περιβάλλοντα ιστό, αυτά τα σωματίδια θα αρχίσουν να πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο και να σχηματίζουν αυτή την τρισδιάστατη δομή» επισημαίνει ο Ντέιβιντ Μούνεϊ, καθηγητής βιομηχανικής στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Αυτή η τρισδιάστατη δομή είναι στην ουσία ένα αυτοσχέδιο εργαστήριο που παίρνει σχήμα μέσα στο σώμα. Στην αρχή λειτουργεί ως παγίδα, απελευθερώνοντας μόρια του φαρμάκου που έχουν ενσωματωθεί στους νανο-πόρους που βρίσκονται στα σωματίδια, ελκύοντας τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος στην δομή αυτή. Είναι σαν να βάζεις τυρί στη φάκα για να προσελκύσεις τα ποντίκια.

«Χρησιμοποιούμε αυτούς τους νανο-πόρους για να απελευθερώσουμε ένα στοιχείο που φέρνει εκατομμύρια κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος στην τρισδιάστατη δομή που έχουμε φτιάξει. Τα κύτταρα αυτά βρίσκονται στους πόρους που έχουν σχηματιστεί ανάμεσα στα μικροσωματίδια. Μπορούν σε συνέχεια να προγραμματιστούν για να κάνουν τη δουλειά τους» τόνισε η Αϊλίν Λι ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Σ’ αυτό το χρονικό σημείο, το μικροσκοπικό εργαστήριο μετατρέπεται σε ένα εργοστάσιο, όπου αυτά τα κύτταρα, ειδικά τα δενδριτικά κύτταρα που είναι ένας τύπος κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, που το σώμα χρησιμοποιεί ως ένα είδος συναγερμού σε περίπτωση κινδύνου,επαναπρογραμματίζονται και εξοπλίζονται με πρωτεΐνες που προκαλούν μια ανοσοποιητική αντίδραση του σώματος.

Με αυτόν τον τρόπο το σώμα ενεργοποιείται και μπαίνει στη μάχη ενάντια στις ασθένειες και τις μολύνσεις. Στα πειράματα που έχουν γίνει σε ζώα, η συγκεκριμένη ένεση έχει αποδειχτεί τρομερά αποτελεσματική. Χρειάζονται όμως να περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι αυτό το εμβόλιο χρησιμοποιηθεί στους ανθρώπους.

Δείτε το βίντεο του euronews

 

[youtube id=”MDo1RbyOJpY” width=”620″ height=”360″]

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναιμία: Αυτά είναι τα «ένοχα» σημάδια

newsitamea

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Διαβάστε ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα

newsitamea

Κράμπες στα πόδια όταν κοιμάστε: Δείτε με ποιες ασθένειες συνδέονται

newsitamea