Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Νεκροί, αγνοούμενοι και καταστροφή από την κακοκαιρία!!!-BINTEO,ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

4

Εικόνες βιβλικής καταστροφής έρχονται στη δημοσιότητα από το χτύπημα της κακοκαιρίας που σάρωσε  σε πολλές περιοχές της χώρας, δημιουργώντας πολλά προβλήματα . Μάλιστα τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και το επόμενο 24ωρο.

Τους τέσσερις έφθασε ο αριθμός των νεκρών από το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας στη χώρα.

73χρονος βοσκός ανασύρθηκε νεκρός αργά το μεσημέρι σε χείμαρρο, στην περιοχή Βλαχιώτη, στη Σκάλα Λακωνίας.

Μια 63χρονη γυναίκα με αναπηρία, εγκλωβίστηκε μέσα στο σπίτι της, που πλημμύρισε, στο χωριό Πήδημα και πνίγηκε.

Ένας 80χρονος άνδρας πέθανε από ανακοπή στο σπίτι του όπου κοιμόταν εξαιτίας υπερχείλισης, ενώ μια 80χρονη βρέθηκε νεκρή στο υπόγειο της μέσα στην πόλη της Καλαμάτας.

Μια γυναίκα αγνοούμενη , καθώς και μια ακόμη αγνοούμενη στη Θεσσαλονίκη, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της θεομηνίας που πλήττει τη χώρα και σύμφωνα με τις προβλέψεις θα συνεχιστεί.

Καιρός: Εκ νέου επιδείνωση. Που θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” πως οι νεκροί από την κακοκαιρία στην Μεσσηνία έχουν αυξηθεί.

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με τον δήμαρχο οι νεκροί είναι τρεις ενώ ένα άτομο αγνοείται, πρόκειται για μια γυναίκα που πρόσεχε τον 90χρονο στο σπίτι του στη Θουρία.

“Ας ελπίσουμε το κακό να σταματήσει εδώ. Έχουμε ζητήσει η πόλη να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης” είπε χαρακτηριστικά.

Ενισχύσεις από την Αθήνα στη Λακωνία για τις πλημμύρες


Δήμαρχος Καλαμάτας: 3 νεκροί και ένας αγνοούμενος από Enikos_gr

Συναγερμός από νέα επιδείνωση του καιρού

Όπως έγινε γνωστό απο το κέντρο της Πυροσβεστικής, νεκρές είναι μια 63χρονη με κινητικά προβλήματα και μια 80χρονη στην πόλη της Καλαμάτας, οι οποίες ανασύρθηκαν απο πλημμυρισμενα υπόγεια, ενώ ένας 90χρονος εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του στη Θουρία, το οποίο όμως δεν έχει πλημμυρίσει και εκτιμάται οτι πιθανότατα πέθανε απο άλλη αιτία.

Ανάσυρση νεκρής γυναίκας από υπόγειο οικίας στην περιοχή, Πήδημα Μεσσηνίας.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) 7 Σεπτεμβρίου 2016

Στη Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης γίνονται αναζητήσεις απο σωστικά συνεργεία για τον εντοπισμό μιας 60χρονης που αγνοείται και για την οποία είχε δηλώσει ο σύζυγός της ότι έχασε την επαφή μαζί της. Το αυτοκίνητο της γυναίκας βρέθηκε σε βενζινάδικο με τα αλάρμ αναμμένα, αλλά η ίδια παραμένει άφαντη.

Θεσσαλονίκη: Έκπληξη για την ποσότητα νερού. Εικόνες βιβλικής καταστροφής. Μία αγνοούμενη

Νέα Μηχανιώνα: Βρέθηκαν μόνο τα παπούτσια της αγνοούμενης γυναίκας

Η Πυροσβεστική υπηρεσία και όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι σε πλήρη επιφυλακή, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, τη Μεσσηνία, την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία, όπου εντοπίζονται κυρίως τα φαινόμενα, ενώ στην Καλαμάτα, για την άντληση υδάτων έχουν μεταβεί ενισχύσεις και συγκεκριμένα 20 αντλίες απο την Αθήνα και 12 απο την Τρίπολη.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαμάτας, Π. Νίκα, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, νεκρή είναι μία γυναίκα 62 ετών, η οποία έμενε σε ημιυπόγειο σε χωριό της Μεσσηνίας και αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να μην προλάβει να απεγκλωβιστεί.

«Τα προβλήματα είναι πάρα πολύ σοβαρά» τόνισε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ για τις μεγάλες ζημιές στην περιοχή εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης.

Όπως σημείωσε ο κ. Νίκας στην εστία του ΤΕΙ Καλαμάτας βρίσκονται εγκλώβισμένοι αυτή την ώρα 80 φοιτητές, ενώ αποκλεισμένα παραμένουν και οκτώ χωριά. «Πολλά ζώα είναι πνιγμένα» ενώ «ο κάμπος είναι πλημμυρισμένος» ανέφερε ο δήμαρχος υπογραμμίζοντας ότι όλος ο μηχανισμός του δήμου είναι σε κινητοποίηση και παράλληλα έχουν προχωρήσει στη μίσθωση οχημάτων και μηχανημάτων.

«Σε λίγο θα υπογράψω το αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» επισήμανε ο κ. Νίκας.

Στούπα: 15 αυτοκίνητα στη θάλασσα

Η κακοκαιρία έπληξε και την περιοχή της Στούπας στη Μεσσηνία. Με το πρώτο φως της ημέρας, οι κάτοικοι της περιοχής είδαν δεκάδες αυτοκίνητα να έχουν παρασυρθεί και να επιπλέουν στην παραλία της Στούπας μέσα στη θάλασσα…

Σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Μάνης, μετρούν τις ανυπολόγιστες ζημιές που άφησε πίσω της η σφοδρή κακοκαιρία…

Στην περιοχή της Θουρίας ο ποταμός Ξερίλάς παρέσυρε έναν άντρα καθώς και δεκάδες αυτοκίνητα, σύμφωνα με το tharrosnews.

Ακόμα δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες για την τύχη του άτυχου άνδρα.

Ακόμα τεράστιες είναι οι ζημίες στην οδό Μπουλούκου και γενικότερα στους καθέτους δρόμους του Περιμετρικού της πόλης.

Ακόμα δεν υπάρχει ρεύμα σε πολλές περιοχές της πόλης.

Η ολονύχτια δυνατή βροχή στην πόλη έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. Αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά, άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα αυτοκίνητά τους, δρόμοι και σπίτια έχουν πλημμυρίσει και η Πυροσβεστική δεν προλαβαίνει να δέχεται κλήσεις για απάντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς. Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, κατά τη διάρκεια της νύχτας, έγιναν 170 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στην πόλη της Καλαμάτας, 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στη Σπάρτη, 15 στην ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά και 11 στην Κυπαρισσία.

 

 

Σοβαρά προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας.

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Πύργο – Βόλο

Προβλήματα στην πόλη του Πύργου προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε τον νομό Ηλείας την Τρίτη. Προβλήματα στις συγκοινωνίες, στις επικοινωνίες και την ηλεκτροδότηση προκάλεσε σφοδρή καταιγίδα και στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, στη Μαγνησία.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην πόλη του Πύργου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 170 κλήσεις από την πόλη της Καλαμάτας και άλλες 30 από τη Σπάρτη, 15 από τον Μελιγαλά και 11 από την Κυπαρισσία για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοηθείας.

Παράλληλα, δέντρα ξεριζώθηκαν, με την Πυροσβεστική να λαμβάνει πέντε κλήσεις για κοπές δένδρων.

Σύμφωνα με τοπικό μέσο ilialive.gr, εργατικές κατοικίες στην οδό Κατακόλου στον Πύργο έχουν πλημμυρίσει.

Σύμφωνα με το patrisnews.gr αρκετές ζημιές έχουν καταγραφεί  σε όλη την Ηλεία,από την επέλαση της κακοκαιρίας που έχει χτυπήσει το νομό, από τα ξημερώματα της Τρίτης. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα με κύριο χαρακτηριστικό τους την εντονότατη βροχόπτωση και τους ισχυρούς ανέμους έχουν προκαλέσει πάμπολλα προβλήματα τόσο στις πόλεις της Ηλείας όσο και σε αγροτικές καλλιέργειες.

Οι άνεμοι που πνέουν σε όλη την Ηλεία, είναι ισχυροί, με αποτέλεσμα, σε αρκετές περιοχές να ξεριζωθούν δέντρα, καθώς και να δημιουργηθούν υλικές ζημιές, σε μάντρες και σκεπές κατοικιών. Πολλά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί επίσης στην κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς αρκετοί δρόμοι είναι πλημμυρισμένοι. Να σημειωθεί επίσης ότι στον Πύργο συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας έχουν δεχθεί πάρα πολλές κλήσεις για απάντληση υδάτων σε διάφορα σημεία της πόλης (σ.σ. λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι το ύψος της βροχής ξεπέρασε τα 200 mm/hr).

Στο Κατάκολο ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε δέντρα και προκάλεσε ζημιές. Περιορισμένες πλημμύρες, κυρίως σε δρόμους, καταγράφηκαν και στην Κυλλήνη.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην πόλη του Πύργου και τα γειτονικά χωριά, όπου λόγω της έντονης βροχόπτωσης, αλλά και της υπερχείλισης χειμάρρων, καταγράφηκαν πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα.

Προβλήματα στις συγκοινωνίες, στις επικοινωνίες και την ηλεκτροδότηση προκάλεσε σφοδρή καταιγίδα στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

Η κακοκαιρία που έπληξε τον Βόλο, λίγο μετά τις 5 και διήρκησε για 40 περίπου λεπτά, πλημμύρισε δρόμους, όπως στην Νεάπολη και μπροστά στην ΑΓΕΤ – Ηρακλής, όπου με μεγάλη δυσκολία περνούσαν την «λίμνη» τα αυτοκίνητα.

Χωρίς τηλέφωνα, έμειναν για περισσότερες από 4 ώρες το κέντρο και οι ανατολικές περιοχές του Βόλου.

Από τις 6 το απόγευμα, χωρίς ηλεκτροδότηση είναι οι περιοχές Άναυρος, Νέα Δημητριάδα, Αστέρια, Αγριά και Λεχώνια, όπως και χωριά του Νοτίου Πηλίου.

Δεκάδες φωτεινοί σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να επιταθεί το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Βόλου.

Σημαντικές ζημιές έχουν υποστεί από το πρωί της Τρίτης, πολλές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας εξαιτίας της απότομης αλλαγής του καιρού και τις ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή.

Συγκεκριμένα στην Ηγουμενίτσα, άνθρωποι κινδύνευσαν όταν το ρέμα στο Καραβοστάσι φούσκωσε και παρέσυρε ένα αυτοκίνητο μια οικογένειας τουριστών από τη Ρουμανία. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 36χρονη Ρουμάνα, στο οποίο επέβαιναν τα δύο ανήλικα παιδιά της, παρασύρθηκε από τα νερά και σταμάτησε σε ρέμα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική της Πάργας και ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης. Η γυναίκα και τα δύο παιδιά, οι οποίοι κάνουν διακοπές στην Πέρδικα, είναι καλά στην υγεία τους. Παράλληλα, η έντονη βροχόπτωση συνεχίζεται από το βράδυ της Δευτέρας στις παραλιακές περιοχές της Ηπείρου και έχει μετατρέψει τους δρόμους σε ποτάμια.

Σημειώνεται ότι οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν δημιουργήσει προβλήματα στο οδικό δίκτυο των Συβότων, της Πέρδικας και της Πάργας.

Τις ίδιες εικόνες καταστροφής αντίκρισαν οι κάτοικοι και στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, μετά τη Θεομηνία. Στην περιοχή η δυνατή μπόρα είχε ως αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε χείμαρρους και να περάσουν μέσα από την πόλη παρασύροντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Από τα ορμητικά νερά γκρεμίστηκε και ένας μαντρότοιχος που έπεσε σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο προκαλώντας ζημιές.

Το πρώτο οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό ήρθε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και μάλιστα με μεγάλη ένταση για τις παράκτιες περιοχές της Ηπείρου. Χαρακτηριστικό είναι ότι το μεγαλύτερο ύψος βροχής σε όλη τη χώρα μετρήθηκε στο Καραβοστάσι Θεσπρωτίας και ανέρχεται στα 153 χιλιοστά!

Αποτέλεσμα αυτής της σφοδρής και πολύωρης καταιγίδας, σύμφωνα με το τοπικό epiruspost.gr ήταν να πλημμυρίσουν χείμαρροι, δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια, βάρκες να χαθούν κάτω από τα νερά της θάλασσας στα Σύβοτα, να προκληθούν ζημιές στους δρόμους ενώ μέρος στα τουριστικά Σύβοτα παραμένει χωρίς νερό εξ αιτίας βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.




 

madata.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα 6 σημάδια ότι τον ερωτεύεσαι επικίνδυνα

Γιώργος Newsitamea

«Αυτό δεν θα το κάνεις στα παιδιά μας!»: Ο αυστηρός κανόνας που επέβαλε ο Χάρι στη Μέγκαν και η απαγόρευση – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μόνο θαυμασμός: 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκόρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσουμε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika