Newsitamea.gr
AMEA news ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Νεφροπαθείς ζουν περισσότερο με αιμοκάθαρση

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

nefropatieis-aimokatharsi-newsitamea

Νεφροπαθείς ζουν περισσότερο με αιμοκάθαρση

Ασθενείς με νεφρική νόσο που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση επιζούν περισσότερο, σύμφωνα με νέα διεθνή έρευνα.

Νέα στατιστικά στοιχεία υποδεικνύουν ότι ασθενείς με νεφρική νόσο που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση επιζούν περισσότερο.

Ο ερευνητής Eric Weinhandl, του Peer Kidney Care Initiative στη Μινεάπολη, δήλωσε ότι τα πτωτικά ποσοστά θνησιμότητας είναι η πιο σαφής ένδειξη βελτίωσης των αποτελεσμάτων σε ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.

Η μετάβαση στην αιμοκάθαρση είναι δύσκολη, σωματικά και ψυχολογικά, δήλωσε ο Weinhandl. Ωστόσο, τα κλινικά αποτελέσματα σε αυτήν βελτιώνονται και η επιβίωση των ασθενών αυξάνει.

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα ποσοστά θνησιμότητας μειώθηκαν σε ασθενείς που υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση οι οποίοι αντιμετωπίστηκαν σε ανεξάρτητες εγκαταστάσεις. Τα ποσοστά θνησιμότητας μειώθηκαν κατά 15% τον πρώτο χρόνιο αγωγής σε νέους ασθενείς και κατά περίπου 19% σε ασθενείς που συνέχιζαν.

Ο Weinhandl δήλωσε ότι πιθανόν υπάρχουν πολλοί λόγοι για την πτώση των ποσοστών θνησιμότητας, όπως καλύτερη φαρμακευτική ρύθμιση της καρδιακής νόσου, υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού και αλλαγές στην αντιμετώπιση της αναιμίας.

Η έρευνα παρουσιάστηκε σε ημερίδα του National Kidney Foundation στο Ντάλας. Τα στοιχεία θα πρέπει να θεωρηθούν προκαταρκτικά μέχρι να δημοσιευτούν σε επιστημονικό περιοδικό.

Ο Kerry Willis, του National Kidney Foundation, δήλωσε ότι είναι ευτυχές να βλέπει κάποιος ασθενείς να ζουν περισσότερο με την αιμοκάθαρση. Η βελτιωμένη πρακτική σημαίνει ότι οι άνθρωποι ξεκινούν αιμοκάθαρση σε γενικά πιο υγιή κατάσταση που οδηγεί σε καλύτερο μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα για ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια.

www.iatronet.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υποκλίθηκαν όλοι: 8χρονος με όγκο στον εγκέφαλο πήγε στο “Ταλέντο” και μάγεψε με το ταλέντο και τη δύναμη ψυχής του

Efi Nika

«Ελπίζουμε σε θαύμα»: Εφιάλτης για 13χρονη, τυφλώθηκε από ένα λάθος που κάνουμε όλες με τις βαφές μαλλιών – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Δημήτρης Παπανικολάου: Η κόρη μου λέει μόνη της σε όποιον συστήνεται ότι έχει αυτισμό – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou