Laboratory

Νέες ανακαλύψεις για τον καρκίνο, πιο κοντά οι ερευνητές στη δημιουργία διαγνωστικού τεστ!

Ένα τεστ αίματος για τον έγκαιρο εντοπισμό του καρκίνου βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά, σύμφωνα με επιστήμονες στη Βρετανία, μετά την ανακάλυψη περισσότερων των 800 πιθανών βιοδεικτών σε ανθρώπους με καρκίνο. Όλοι οι καρκίνοι αφήνουν σημάδια στο αίμα, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα δημιουργίας ενός τεστ για πολλά διαφορετικά είδη καρκίνου.

Ο ερευνητής, καθηγητής Ian Cree, από το University of Warwick και το University Hospital στο Coventry, δήλωσε ότι πρόκειται για νέα προσέγγιση όσον αφορά την έγκαιρη ανίχνευση και είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια συστηματική επισκόπηση.

Ένα τεστ αίματος θα άλλαζε την εικόνα όσον αφορά την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου.

Ο καθηγητής πιστεύει ότι εντόπισε όλους τους σχετικούς βιοδείκτες. Επόμενο βήμα είναι να κατανοηθεί ποιοι από αυτούς είναι καλύτεροι στον εντοπισμό του καρκίνου. Η εύρεση τρόπων εντοπισμού του καρκίνου πιο έγκαιρα θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερες επιλογές όσον αφορά την έγκαιρη θεραπεία και να σώσει περισσότερες ζωές.

Η έρευνα θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για λιγότερο επεμβατικές, νέες εξετάσεις για τον εντοπισμό περισσότερων ειδών καρκίνου. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το βρετανικό Early Cancer Detection Consortium, το οποίο επισκόπησε περισσότερες από 19.000 επιστημονικές μελέτες.

Τα ευρήματα παρουσιάζονται την τρέχουσα εβδομάδα στο συνέδριο του National Cancer Research Institute Cancer, στο Λίβερπουλ. Οι βιοδείκτες που εντοπίζονται θα επανεξεταστούν και θα ομαδοποιηθούν πριν αναπτυχθούν περαιτέρω σε εργαστηριακές έρευνες.

Βογιατζής Ηλίας

Πηγές: Ξένος τύπος / iatronet.gr