Newsitamea.gr
AMEA news

Νέα στρατηγική σε άτομα με αναπηρίες

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Σε 80 εκατομμύρια υπολογίζεται ο αριθμός των ατόμων στην Ευρώπη που ζουν με κάποιο είδος αναπηρίας, πολλοί εκ των οποίων συνεχίζουν να αποτελούν θύματα διακρίσεων. Το Συμβούλιο της Ευρώπης (ΣτΕ) δρομολογεί ως απάντηση τη νέα στρατηγική για τα άτομα με αναπηρίες, η οποία θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια συνεδρίου, στις 27 και 28 Μαρτίου, στη Λευκωσία, στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣτΕ, ο ΓΓ του οργανισμού Θόρμπγιον Γιάγκλαντ δήλωσε ότι «πρέπει να επικεντρωθούμε στην ικανότητα, όχι στην αναπηρία». Πρόσθεσε ότι οι νομοθέτες πρέπει να σχεδιάζουν νόμους και πολιτικές που θα προσφέρουν στα άτομα με αναπηρίες τη μέγιστη δυνατή αυτονομία και πρόσβαση σε πληροφόρηση, παιδεία και απασχόληση. «Η νέα μας στρατηγική δείχνει τον δρόμο προς τα εμπρός», είπε ο κ. Γιάγκλαντ.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι οι προτεραιότητες του ΣτΕ στο θέμα αυτό είναι η ισότητα και η κατάργηση των διακρίσεων, η ευαισθητοποίηση, η προσβασιμότητα, η ισότιμη αναγνώριση ενώπιον του νόμου και η προστασία από όλες τις μορφές βίας.

Το συνέδριο συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το Συμβούλιο της Ευρώπης, και κατά την έναρξη θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Nils Muiznieks και η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου.

sigmalive.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou

Απαράδεκτος, πάρκαρε σε ράμπα ΑμεΑ για να να πιει καφεδάκι και του άφησαν στο καπό το δώρο που αξίζει σε τέτοιους ανθρώπους

Efi Nika

Μην κοιτάς την αναπηρία.. κοίτα τον άνθρωπο

newsitamea