Newsitamea.gr
AMEA news ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΜΕΑ

Νέα ράμπα ειδικών προδιαγραφών για ΑμεΑ, στην πεζογέφυρα του Κηφισού!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

amea-gefira

Μια νέα και σύγχρονη ράμπα ειδικών προδιαγραφών για ΑμεΑ κατασκευάστηκε από τον δήμο Πειραιά, στην υπάρχουσα πεζογέφυρα του Κηφισού ποταμού που συνδέει το Νέο Φάληρο με το Μοσχάτο, στο ύψος της οδού Καλλέργη, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα των δημοτών του Νέου Φαλήρου.

Η νέα ράμπα θα διευκολύνει τη διέλευση των πολιτών και ειδικότερα των ατόμων με κινητικά προβλήματα, αφού μέχρι πρότινος η πρόσβασή τους ήταν απαγορευτική. Η χρήση ωστόσο της νέας ράμπας που θα συνδέει με άμεση πρόσβαση τα δύο εμπορικά κέντρα των δήμων, θα είναι εφικτή μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής και από την πλευρά του δήμου Μοσχάτου, έπειτα από συνεννόηση-συνεργασία των δύο δήμων.

Ο αντιδήμαρχος Οδοποιίας του δήμου Πειραιά Αλέξανδρος Αργουδέλης, σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στο σύντομο χρονικό διάστημα κατά το οποίο η δημοτική Αρχή ανταποκρίθηκε στο πάγιο αίτημα των κατοίκων του Νέου Φαλήρου, που δεν ήταν άλλο από την εύκολη πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα, αλλά και την άμεση διέλευση των πολιτών, μέσω της πεζογέφυρας του Κηφισού ποταμού. Εξήγησε μάλιστα ότι για την εύρυθμη λειτουργία της νέας ράμπας, έγιναν τοπικές παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια, καθώς και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ο κ. Αργουδέλης ευχήθηκε να ολοκληρωθεί σύντομα το έργο και από την πλευρά του δήμου Μοσχάτου, έτσι ώστε η πεζογέφυρα να είναι πλήρως λειτουργική.

Φωτογραφία αρχείου

www.tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou