Newsitamea.gr
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Νέα προγράμματα για ανέργους ανακοίνωσε η Αντωνοπούλου

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

oaed

Νέα προγράμματα για ανέργους ανακοίνωσε η Αντωνοπούλου

Νέα προγράμματα για ανέργους ανακοίνωσε η αναπληρώτρια Υπουργός για την καταπολέμηση της ανεργίας κ. Ρ. Αντωνοπούλου όπου θα προκηρυχθούν εως το τέλος Ιουλίου χωρίς όμως να τα κατανομάσει.

Μοχλός για την επανεκκίνηση της οικονομίας είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ανέφερε σε ομιλία της η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας κ. Ράνια Αντωνοπούλου, κάτι που θα επιτευχθεί μέσα από την πιο σωστή διαχείρηση και τον αποδοτικότερο και ορθολογικότερο τρόπο κατανομής των πόρων που έρχονται από την φορολόγηση των Ευρωπαίων και των Ελλήνων πολιτών.Την τοποθέτηση αυτή έκανε η κα Αντωνοπούλου σε εκδήλωση στα γραφεία του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στην Αθήνα για την παρουσίαση ενημερωτικού εντύπου για την καλύτερη αξιοποίηση των Ευρωπαικών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων από Περιφέρειες, Δήμους, ΜΚΟ και επιχειρήσεις με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Δημήτρη Παπαδημούλη,ο οποίος και παραβρέθηκε.

Η κα Αντωνοπούλου τόνισε ότι η ορθολογικότερη απορρόφηση των πόρων είναι ο ένας άξονας, στον οποίον πρέπει να κινηθεί η χώρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, ενώ οι άλλος άξονες είναι οι επενδύσεις, ιδιωτικές και κρατικές.

Η αναπληρώτρια υπουργός υποστήριξε ότι για να συμβούν τα παραπάνω είναι απαραίτητη η συνεργασία του υπουργείου Εργασίας με τα άλλα υπουργεία και τις Περιφέρειες.

Οπως ανέφερε στην ομιλία της, υπάρχει ένα κονδύλιο 1,4 δισ. ευρώ για την καταπολέμηση της ανεργίας για το χρονικό διάστημα 2014-2020, από το οποίο όμως το μισό -δηλαδή 750 εκ. ευρώ- είναι κλειδωμένο. Πράγμα που σημαίνει ότι απομένουν 750 εκ. ευρώ περίπου, κάτι που δυσχεραίνει κατά πολύ το έργο του υπουργείου στη μάχη κατά της ανεργίας.

Στο πλαίσιο της δράσης για την αντιμετώπιση της ανεργίας η κ. Αντωνοπούλου ανέφερε ότι μέχρι τέλος Ιουλίου θα ανακοινωθούν από το υπουργείο προγράμματα και δράσεις για την καταπολέμησή της.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκτός από τον κ. Παπαδημούλη και την κ. Αντωνοπούλου, ο υπουργός Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων (Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, ΕΒΕΑ, ΕΒΕΠ, ΕΣΕΕ, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο), Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και νεοφυών Επιχειρήσεων (Start-Ups).

ΠΗΓΗ : www.dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλοι οι νέοι μισθοί και τα επιδόματα – Μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού

newsitamea

Βγάλε δίπλωμα και τρέχα να προλάβεις: Μεγάλη ζήτηση για οδηγούς λεωφορείων στη Γερμανία με πολλά λεφτά και σύμβαση αορίστου

Efi Nika

Όποιος την έκανε πήρε καλύτερο μισθό: Ειδικοί απoκάλυψαν την ερώτηση-κλειδί στον εργοδότη σου για να εξασφαλίσεις την αύξηση

Efi Nika