Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Να τι ακριβώς εισπνέετε κάθε φορά που καπνίζετε

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Όλοι γνωρίζουμε πως το τσιγάρο είναι βλαβερό. Ωστόσο, ο καπνός είναι η κυριότερη αιτίας θανάτου στις ΗΠΑ που μπορεί να προληφθεί. 484.000 Αμερικανοί χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους εξαιτίας του τσιγάρου. Επίσης, 3.200 Αμερικανοί κάτω των 18 καπνίζουν κάθε μέρα το πρώτο τους τσιγάρο. Εάν είστε καπνιστής, ίσως να αλλάξετε συνήθειες όταν μάθετε τι πραγματικά περιέχει το τσιγάρο.

Η σελίδα SmokeFreeForsythe.org δημοσιεύει μία φανταστική εικόνα, όπως φαίνεται παρακάτω, που δείχνει τα επιβλαβή υλικά από τα οποία αποτελείται το τσιγάρο. Οι λέξεις εξαμίνη, στεατικό οξύ και κάδμιο ίσως να μην σας λένε και πολλά μέχρι να δείτε την παρακάτω εικόνα και κατανοήσετε το νόημά της.

Εάν σας τρόμαξε η από πάνω εικόνα έχετε δίκιο. Αυτό που σκεφτήκατε είναι η πραγματικότητα.

Το τσιγάρο περιέχει κάδμιο όπως οι μπαταρίες, βουτάνιο από ελαφρύτερα υγρά, μεθάνιο όπως τα αέρια των υπονόμων και αρσενικό όπως τα δηλητήρια. Επίσης, περιέχει αμμωνία όπως το καθαριστικό τουαλέτας, μεθανόλη όπως τα αέρια ρουκέτας, εξαμίνη όπως οι αναπτήρες μπάρμπεκιου και στεατικό οξύ όπως το κερί. Αηδία!

Ίσως όμως να είστε χρόνιοι καπνιστές και αυτό το διάγραμμα να μην σας λέει τίποτα. Συνεχίστε να διαβάζετε και θα σας δώσουμε ακόμη μία ιδέα.

Εάν ψάχνετε περισσότερους λόγους για να το κόψετε, σκεφτείτε πόσο γρήγορα αναρρώνει ο οργανισμός έπειτα από το τελευταίο πακέτο. Μόλις 20 λεπτά έπειτα από το τελευταίο τσιγάρο οι καρδιακοί παλμοί και η πίεση του αίματος μειώνονται. Και έχει και συνέχεια.

Υπάρχουν και άλλες μεταβολές που θα παρατηρήσετε αμέσως. Η γεύση σας θα καλυτερεύσει και η αναπνοή, τα μαλλιά και τα ρούχα σας θα έχουν καλύτερη οσμή. Επίσης, τα δόντια και τα δάχτυλα του χεριού σας θα γίνουν λευκά από κίτρινα. Δεν θα είναι εύκολο να το κόψετε. Όμως, τα οφέλη είναι πάρα πολλά. Θα φαίνεστε και θα αισθάνεστε πολύ καλύτερα.

Επιμέλεια κειμένου  Σωτηριάδου Χριστίνα

remedydaily.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και πίστεψε στο θαύμα της ζωής

Efi Nika

Έρπης ζωστήρας: Πώς μεταδίδεται, οι επιπλοκές, η προστασία (και από τις υποτροπές)

Efi Nika

Απόρριψη: Όταν πονάει η ψυχή μας

Efi Nika