Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

«Να γιατί έγινα γυναικολόγος»

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

32

«Να γιατί έγινα γυναικολόγος»

Έξι άντρες γιατροί εξηγούν το λόγο που επέλεξαν τη συγκεκριμένη ειδικότητα

Οι άντρες γυναικολόγοι μπορεί να είναι μια πολωτική φιγούρα: Μερικές γυναίκες τους αποφεύγουν, ενώ άλλες τους επιλέγουν συνειδητά.Σε εθνικό επίπεδο, στην Αμερική, το 80% έως και το 90% των ατόμων που αποφοιτούν με τη συγκεκριμένη ειδικότητα είναι γυναίκες. Αλλά τι παρακινεί τους άντρες να το επιλέξουν;

Το περιοδικό newyorkmagazine ζήτησε με από πέντε άντρες γυναικολόγους (δεν έχουν δοθεί τα ονόματά τους για ευνόητους λόγους), ηλικίας από 30 έως 70 ετών, «εξηγήσεις» για το πώς επέλεξαν τη συγκεκριμένη ειδικότητα.

«Καλύτεροι ασθενείς»
Οι γυναίκες είναι καλύτερες από τους άνδρες ασθενείς. Δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να μας πουν τι πρόβλημα έχουν, και ως εκ τούτου, μπορούμε να κάνουμε ό, τι πρέπει για να τις κάνουμε καλύτερα. Με τις γυναίκες, είναι κάπως έτσι: «Δώστε μου το ιστορικό σας, και θα λάβετε τις κατάλληλες συμβουλές μου». Αυτό το σύστημα λειτουργεί αρκετά καλά. Και αυτό είναι πολύ ικανοποιητικό για να κάνει τους ανθρώπους καλύτερους.

«Μεγάλωσα με έξι αδελφές»
Είναι γενικά μια «χαρούμενη ιατρική», όπου μπορώ να κάνω τη διαφορά σε μια ασθενή και την οικογένειά της. Είναι επίσης ένα μεγάλο πεδίο όπου υπάρχει ένας συνδυασμός της ιατρικής και της χειρουργικής με ευνοϊκά αποτελέσματα. Τέλος, εγώ μεγάλωσα με έξι αδελφές, και έτσι είχα συνηθίσει η ζωή μου να περιστρέφεται γύρω από τα οιστρογόνα, την ωορρηξία, και τις ορμόνες.

«Μεγάλη μου τιμή»
Μεγάλωσα από πολύ ισχυρές γυναίκες, έχω παντρευτεί μια πολύ ισχυρή γυναίκα, και έχω μεγάλο σεβασμό για τα θέματα που κάνουν ειδικά οι γυναίκες. Μου άρεσε πολύ η ιδέα του να εμπλέκομαι σε ουσιαστικές πτυχές της ζωής των γυναικών – τη σεξουαλική τους υγεία, την αναπαραγωγική υγεία, τη φροντίδα μετά τις αμβλώσεις. Το γυναικείο σώμα είναι μια αλληγορία για την γυναικεία φύση της. Αυτό είναι μια μεγάλη τιμή για μένα.

«Μου αρέσουν οι γυναίκες»
Πλέον, μου αρέσουν οι γυναίκες καλύτερα από τους άνδρες. Δεν είμαι αθλητικός τύπος για να κάνω παρέα με άλλους άντρες, προτιμώ τις γυναικείες συζητήσεις.Ο μόνος περιορισμός είναι ότι δεν έχω στυλ.

«Είναι ανώτερη από τον άντρα»
Δεν με ενδιαφέρει ότι και να λένε: η υγεία της γυναίκας είναι πολύ πιο ανώτερη από αυτή του άντρα. Ο καρκίνος του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, των ωοθηκών, της μήτρας – μπορούμε να τους αποτρέψουμε με τη σωστή πρόληψη. Αρκεί βέβαια η επίσκεψη στο γυναικολόγο να είναι συχνή γιατί μπορεί μεν να βρείτε πράγματα αλλά μπορείτε να τα διορθώσετε … σχεδόν πάντα.

«Έχω ασθενείς που με βλέπουν ερωτικά»
Από όλες τις ειδικότητες στο πανεπιστήμιο, η γυναικολογία ήταν η μοναδική που δεν θα επέλεγα. Ως ένας στρέιτ άντρας, δεν ήθελα να χαλάσω την αγάπη μου για τον γυναικείο κόλπο. Τώρα, που πλέον αυτό είναι το αντικείμενό μου, είμαι απόλυτα επαγγελματίας με τους ασθενείς μου. Ωστόσο, αν μια γυναίκα είναι ελκυστική πρέπει να παλέψω με τον εαυτό μου. Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα κάτι άλλο. Είχα ασθενείς που με προσέγγισαν ερωτικά, μια μετά από μια έκτρωση και άλλη μετά από μια γυναικολογική εξέταση.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea