Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Το μυστικό για να χάσετε βάρος: κάνετε τους κατάλληλους Συνδυασμούς Τροφών

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το μυστικό για να χάσετε βάρος: κάνετε τους κατάλληλους Συνδυασμούς Τροφών.

Στα προγράμματα αδυνατίσματος συνήθως δίνονται στους ενδιαφερόμενους λίστες με τρόφιμα που δεν πρέπει να καταναλώνουν.

Ωστόσο, συχνά, στα αποδοτικότερα προγράμματα αδυνατίσματος αναφέρονται τα νοστιμότερα φαγητά που είναι και τα υγιεινότερα.

Και το κλειδί για ένα σωστό αδυνάτισμα είναι ο σωστός συνδυασμός των τροφών. Ο λόγος είναι ότι ορισμένες τροφές, παρόλο που από μόνες τους προσφέρουν πολλά οφέλη στην υγεία, όταν συνδυάζονται δεν προσφέρουν μεγάλο ποσοστό ενέργειας, προκαλούν φούσκωμα και κάποιες φορές αυξάνουν το βάρος.

Αντίθετα, οι έξυπνοι συνδυασμοί έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα: ενισχύουν την ενέργεια και αλλάζουν πλήρως το μεταβολισμό.

  1. Πιπεριές και αυγά ομελέτα. Τα αυγά περιέχουν ένα συστατικό που ονομάζεται χολίνη, η οποία ενισχύει το μεταβολισμό. Οι πιπεριές συντελούν στη μείωση της κορτιζόλης, μίας ορμόνης που αυξάνει το βάρος, με τη βοήθεια της βιταμίνης C. Εάν τρώτε αυτόν τον συνδυασμό για πρωινό, ο οργανισμός σας θα είναι σε θέση να καταπολεμεί τη συσσώρευση λίπους καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.
  1. Ζυμαρικά ολικής αλέσεως και σπαράγγι. Όταν προσθέτετε στη διατροφή σας άπαχες πρωτεΐνες όπως κοτόπουλο ή ψάρι, ενδυναμώνετε τον οργανισμό σας. Οι υδατάνθρακες δεν είναι καταστροφικοί για τον οργανισμό. Όταν συνδυάζονται με μη αμυλούχα λαχανικά όπως το σπαράγγι, το λαχανάκι Βρυξελλών και το μποκ τσόι, δεν συσσωρεύεται λίπος στον κοιλιακό χώρο.
  1. Μελίτωμα και κόκκινα σταφύλια. Αυτή η φρουτοσαλάτα συνδυάζει ένα φυσικό διουρητικό (πεπόνι) με αντιοξειδωτικές ουσίες που παρεμποδίζουν τη συσσώρευση λίπους. Τα φρούτα πρέπει να καταναλώνονται μόνα τους καθώς, όταν συνδυάζονται με άλλες τροφές, ενδέχεται να επιφέρουν αέρια και φούσκωμα.
  1. Γιαούρτι και κανέλα. Αυτό το ενδυναμωτικό προϊόν είναι θαυματουργό για την απώλεια βάρους. Ο συνδυασμός αυτός περιέχει ασβέστιο, βιταμίνη C και αντιοξειδωτικές ουσίες που βελτιώνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Για επιπρόσθετα οφέλη, βρείτε γιαούρτι με βιταμίνη D.
  1. Πικάντικη σάλτσα και κοτόπουλο. Οι πικάντικες τροφές αυξάνουν το ρυθμό με τον οποίο καίγονται οι θερμίδες. Όταν οι πρωτεΐνες συνδυάζονται με πικάντικες τροφές, ο οργανισμός σας όχι μόνο καίει τις θερμίδες γρηγορότερα αλλά και το αίσθημα του κορεσμού διατηρείται για περισσότερο χρόνο.
  1. Μήλα και φυστικοβούτυρο. Αυτός ο κλασικός συνδυασμός είναι στ’ αλήθεια θαυματουργός. Όταν ένας υδατάνθρακας, όπως το μήλο, συνδυάζεται με υγιεινό λίπος, όπως το φυστικοβούτυρο, το υγιεινό λίπος διασπάται με πιο αργούς ρυθμούς. Έτσι, νιώθετε χορτάτοι για περισσότερο και, σε γενικές γραμμές, συνηθίζετε να τρώτε λιγότερο.
  1. Μπανάνες και σπανάκι. Ο συνδυασμός αυτός ακούγεται περίεργος. Ωστόσο, όταν αυτά τα συστατικά αναμειγνύονται με γάλα σε ένα σμούθι, είναι αρκετά εύγευστα.
  2. Το σπανάκι ενισχύει το αίσθημα της ασφάλειας ενώ το ανθεκτικό άμυλο που περιέχεται στις ελαφρώς πρασινωπές μπανάνες ενισχύει το αίσθημα του κορεσμού για μεγαλύτερο διάστημα και μειώνει το λίπος της κοιλιακής χώρας. Επιπλέον, το κάλιο που περιέχεται στη μπανάνα μειώνει το φούσκωμα.
  1. Ψάρι και σκόρδο. Τα Ω3 λιπαρά που περιέχονται στο ψάρι προσφέρουν πολλά οφέλη στην υγεία.
  2. Επίσης, καταπολεμούν τις φλεγμονές. Παρόλο που δεν είναι ξεκάθαρο το πώς ακριβώς το σκόρδο συντελεί στην απώλεια βάρους, σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Nutrition Research and Practice, έχει βρεθεί ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν 80ml σκόρδου ημερησίως για 12 εβδομάδες έχασαν βάρος και ο ΔΜΣ τους μειώθηκε σημαντικά. Επομένως, να τι θα φάτε για βραδινό!

Επιμέλεια κειμένου – Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου και εικόνας remedydaily.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντιφλεγμονώδης δίαιτα: Είναι κατάλληλη για εσένα;

Efi Nika

Αυτό σίγουρα δεν το ξέρατε για τα «μελάτα» αυγά

Γιώργος Newsitamea

Πώς θα μειώσετε τη χοληστερίνη μέσω της διατροφής

newsitamea