Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Το μπρόκολο αγαπάει το στομάχι σας! Δείτε γιατί

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το μπρόκολο έχει πολλαπλά οφέλη λόγω της αντικαρκινικής δράσης του και της αντιμικροβιακής προστασίας που παρέχει στον οργανισμό.

Επιπλέον, ενισχύει το ανοσοποιητικό, δρα ευεργετικά για την καρδιά και προστατεύει τα μάτια, ενώ είναι πολύτιμη πηγή βιταμίνης C.

Το μπρόκολο όμως αποτελεί και ιδανική τροφή για το στομάχι σας.

Η καθημερινή κατανάλωση 70 γραμμαρίων φρέσκων βλαστών μπρόκολου, επί δύο μήνες, μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη ασπίδα προστασίας από το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, ένα κοινό μικρόβιο του στομάχου το οποίο συνδέεται με τη γαστρίτιδα, το έλκος, ακόμα και με τον καρκίνο του στομάχου.

Οι φρέσκοι βλαστοί του μπρόκολου είναι πλούσιοι σε σουλφοραφάνη, μια φυσική βιοχημική ουσία που πυροδοτεί στο έντερο την παραγωγή ενζύμων τα οποία προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου, τα χημικά που βλάπτουν το DΝΑ και τις φλεγμονές.

Το μπρόκολο αγαπάει το στομάχι σας! Δείτε γιατί

Οι βλαστοί του μπρόκολου έχουν πολύ υψηλότερη συγκέντρωση σουλφοραφάνης από το ώριμο μπρόκολο.

Η σουλφοραφάνη δρα ως ισχυρό αντιβιοτικό εναντίον του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού, ενός βακτηρίου που μολύνει τη βλεννογόνο του στομάχου και αποτελεί την κυριότερη αιτία πρόκλησης έλκους του πεπτικού συστήματος και καρκίνου του στομάχου.

Ιαπωνική έρευνα επιβεβαίωσε τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το μπρόκολο στην πρόληψη σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι επιστήμονες ζήτησαν από 25 ανθρώπους στην Ιαπωνία που είχαν μολυνθεί με το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού να καταναλώνουν καθημερινά 70 γραμμάρια βλαστών μπρόκολου.

Παράλληλα, άλλοι 25 άνθρωποι, που είχαν επίσης μολυνθεί από το βακτήριο, κατανάλωναν καθημερινά για την ίδια περίοδο την ίδια ποσότητα από βλαστούς αλφάλφα, που δεν περιέχουν σουλφοραφάνη.

Έπειτα από οκτώ εβδομάδες, τα επίπεδα ενός αντιγόνου του ελικοβακτηριδίου στα κόπρανα όσων κατανάλωναν βλαστούς μπρόκολου είχαν μειωθεί κατά 40%.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika