Newsitamea.gr
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΙΑ

Μπλοκάκια: Πόσα και ποιοι θα πληρώσουν λόγω των αλλαγών

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

FOROI1.JPG

Από την 1η Ιανουαρίου του 2017 έρχονται τα κακά μαντάτα για όσους έχουν μπλοκάκι και ειδικά για όσους είναι μισθωτοί και έχουν ένα δεύτερο εισόδημα για το οποίο κόβουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

Όπως σε κάθε περίπτωση υπάρχουν και κερδισμένοι και χαμένοι, αν και η δεύτερη κατηγορία είναι σαφώς μεγαλύτεροι. Οι κερδισμένοι είναι ελάχιστοι.

Για όσους είναι ασφαλισμένοι από 1/1/1993 και μετά και έχουν μισθωτή εργασία, ασφάλιση δηλαδή από έναν εργοδότη για τουλάχιστον 25 ημέρες τον μήνα και κόβουν μπλοκάκι σε έναν ή δύο ακόμη εργοδότες από 1/1/2017 θα υπάρξουν και κρατήσεις της τάξης του 12,72%, ανεξάρτητα από τις κρατήσεις που έχουν για τη μισθωτή τους εργασία.

Εάν οι παραπάνω εργαζόμενοι κόβουν όμως μπλοκάκι σε περισσότερους από 2 εργοδότες τότε οι κρατήσεις τους υπερδιπλασιάζονται και πάνε στο 26,95%, γίνονται δηλαδή ανάλογες των ελεύθερων επαγγελματιών.

Το πλαφόν προς τα κάτω δεν ισχύει, δεν είναι δηλαδή υποχρεωμένος ο εργαζόμενος εάν δεν έχει εισόδημα να πληρώσει τα 158 που είναι το μίνιμουμ.

Εάν δεν υπάρχει εισόδημα δεν θα υπάρχει και εισφορά, ενώ εάν το εισόδημα από το μπλοκάκι είναι 200 ή 400 ευρώ ανάλογη, με βάσει το 12,72% θα είναι και η κράτηση και όχι 158 ευρώ.

www.newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βγάλε δίπλωμα και τρέχα να προλάβεις: Μεγάλη ζήτηση για οδηγούς λεωφορείων στη Γερμανία με πολλά λεφτά και σύμβαση αορίστου

Efi Nika

Όποιος την έκανε πήρε καλύτερο μισθό: Ειδικοί απoκάλυψαν την ερώτηση-κλειδί στον εργοδότη σου για να εξασφαλίσεις την αύξηση

Efi Nika

Τα «πάνω κάτω» σε παροχές ασθένειας, μητρότητας κι έξοδα κηδείας

Efi Nika