Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Μπαμπάδες κατά παραγγελία μέσα από το πρώτο app για δότες σπέρματος

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μία νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, που επιτρέπει στις γυναίκες να επιλέγουν δότη σπέρματος αναλόγως με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, άρχισε να διατίθεται στις Βρετανία.

Η εφαρμογή London Sperm Bank Donors (ή «order a daddy», όπως αποκαλείται) την οποία δημιούργησε η Τράπεζα Σπέρματος του Λονδίνου, παρέχει τη δυνατότητα στις γυναίκες να εξετάζουν το ύψος, την εθνικότητα, το χρώμα των μαλλιών, ακόμα και ένα σύντομο βιογραφικό των ανδρών για να διαλέξουν όποιον επιθυμούν.

Η Τράπεζα λέει ότι είναι η πρώτη εφαρμογή του είδους και έχει σχεδιασθεί «για να αντιμετωπίσει την οξεία έλλειψη δοτών σπέρματος» που παρατηρείται στη Βρετανία.

Όπως συμβαίνει και με τα app γνωριμιών, έτσι και αυτό για την επιλογή δότη σπέρματος συμπεριλαμβάνει στο βιογραφικό των ανδρών στοιχεία για το μορφωτικό τους επίπεδο, το επάγγελμα και την προσωπικότητά τους.

Παραδείγματος χάριν, ένας «καυκάσιος δάσκαλος χορού από τη Λετονία», με «πράσινα/καφετιά μάτια και καστανά ανοιχτά μαλλιά» περιγράφεται ως «παθιασμένος» και «με καλή αίσθηση του χιούμορ», ενώ ένας «ιρανός φοιτητές με καφέ μάτια και μαύρα μαλλιά» περιγράφεται ως «συνεσταλμένος, με καλούς τρόπους και έντιμος νεαρός» ο οποίος «μιλάει τέσσερις γλώσσες» αλλά «έχει θέσει περιορισμούς» ως προς το ποιες γυναίκες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο σπέρμα που έχει δωρίσει.

Για να πάρει ένα δείγμα, η χρήστρια του app πρέπει να κάνει ηλεκτρονική πληρωμή μέσα από αυτό, ενώ το δείγμα θα παραδοθεί στην κλινική γονιμότητας που έχει επιλέξει.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Sunday Times» ο δρ Καμάλ Αχούγια, επιστημονικός διευθυντής της Τράπεζας Σπέρματος του Λονδίνου, με το app η εξεύρεση δότη γίνεται εξίσου εύκολη με την παραγγελία οποιουδήποτε άλλου προϊόντος.

«Η γυναίκα μπορεί να κάνει όλη την συναλλαγή online, ακριβώς όπως κάνει οποιαδήποτε άλλη», είπε.

«Αυτό της επιτρέπει να έχει τον έλεγχο της ιδιωτικότητάς της παραμένοντας στο σπίτι της και διαλέγοντας και αποφασίζοντας με την ησυχία της».

Ωστόσο η κίνηση έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς πολλοί θεωρούν ότι ευτελίζει την διαδικασία της δωρεάς σπέρματος και της απόκτησης παιδιού με αυτήν.

Το app δίνει επίσης στις γυναίκες τη δυνατότητα να εγγράψουν τα χαρακτηριστικά που θα ήθελαν να έχει ο δότης της προτίμησής τους και να ειδοποιηθούν όταν αυτός θα είναι διαθέσιμος.

Μεταξύ των ανώνυμων δοτών στην εφαρμογή συμπεριλαμβάνονται δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί και ηθοποιοί.

Η εφαρμογή πληροί τα κριτήρια που έχει θεσπίσει η αρμόδια Αρχή Ανθρώπινης Αναπαραγωγής & Εμβρυολογίας (HFEA) της Βρετανίας.

Οι μισές ιδιωτικές και δημόσιες κλινικές εξωσωματικής της χώρας έχουν ήδη υπογράψει σύμβαση με τη νέα υπηρεσία.

Πηγή : tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea