Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Το μπαχαρικό που περιορίζει τις επιπτώσεις των λιπαρών στην υγεία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για πολλές και σοβαρές ασθένειες, μεταξύ των οποίων ο διαβήτης και άλλες καρδιαγγειακές ασθένειες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας, η κατανάλωση ενός δημοφιλούς μπαχαρικού μπορεί να μειώσει σε σημαντικό βαθμό τον κίνδυνο που συνεπάγεται η πλούσια σε λιπαρά διατροφή.

Ερευνητές παρατήρησαν ότι ποντικοί στους οποίους χορηγήθηκε διατροφή με πολλά λιπαρά και κανέλα επί 12 εβδομάδες, αύξησαν λιγότερο το βάρος τους και το κοιλιακό λίπος, ενώ είχαν πιο υγιή επίπεδα λιπιδίων στο αίμα, σακχάρου και ινσουλίνης σε σύγκριση με ποντικούς που δεν κατανάλωναν κανέλα.

Το μπαχαρικό που περιορίζει τις επιπτώσεις των λιπαρών στην υγεία

Οι ποντικοί που ακολούθησαν διατροφή υψηλή σε λιπαρά με κανέλα είχαν πιο υγιείς συγκεντρώσεις γλυκόζης και ινσουλίνης και καλύτερο προφίλ λιπιδίων σε σχέση με τους ποντικούς της ομάδας ελέγχου.

Επιπλέον οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι ποντικοί που έλαβαν κανέλα είχαν λιγότερα μόρια που σχετίζονται με την αποθήκευση του λίπους καθώς και αυξημένα επίπεδα αντιφλεγμονωδών και αντιοξειδωτικών μορίων.

Σύμφωνα με την ερευνήτρια Vijaya Juturu, έρευνες έδειξαν ότι η κανέλα περιέχει πολυφαινόλες, φυτοχημικές ουσίες με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νόσων λόγω κακής διατροφής.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η κανέλα μπορεί ενδεχομένως να μειώνει τις βλαβερές συνέπειες της διατροφής που είναι υψηλή σε λιπαρά.

Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η ένταξη της κανέλας στη διατροφή μειώνει την υπερλιπιδαιμία, τη φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου

Efi Nika

Πότε να ΜΗΝ τρως κουρκουμά … 5 παρενέργειες που όλοι πρέπει να γνωρίζουν

Γιώργος Newsitamea

Θα καλλιεργούμε σόγια με γεύση χοιρινού και αρακά με γεύση μοσχάρι

newsitamea