Newsitamea.gr
SPORT AMEA

«Μου λείπεις μπαμπά…»

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

DSC_0062-e14462202265251

«Μου λείπεις μπαμπά…»

Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε στην ελληνική αποστολή αλλά και σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους που παρακολουθούν τις προσπάθειες της Εθνικής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, ο Βαγγέλης Καναβός με το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε στον τελικό του τριπλούν, κατηγορίας Τ20 με απίστευτο πανελλήνιο ρεκόρ!

Ένας τελικός που συνέπεσε με τα έξι χρόνια από την ημέρα που ο Έλληνας πρωταθλητής, «έχασε» τον πατέρα του. Ήταν 29 Οκτωβρίου 2009 όταν ο Βαγγέλης Καναβός θρηνούσε την απώλεια. Σήμερα, έξι χρόνια και μια μέρα μετά, ο πρωταθλητής της Δόξας, έφτασε στην κατάκτηση του αργυργού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ που φιλοξενείται στη Ντόχα του Κατάρ. «Ο θάνατος, πίστεψε ότι σε πήρε μακρυά από εμένα. Όμως, δεν γνωρίζει ότι στην πραγματικότητα, σε έφερε κοντά μου, περισσότερο από ποτέ. Μου λείπεις μπαμπά. Το μετάλλιο αυτό είναι δικό σου και της Παναγίας», ανέφερε το μήνυμα στην πίσω πλευρά του bip number που φορούσε στη φανέλα του ο Έλληνας πρωταθλητής. Πλέον, μία ημέρα πριν το φινάλε της διοργάνωσης, η Ελλάδα έφτασε στην κατάκτηση του όγδοου μεταλλίου στη διοργάνωση, ενώ εξασφάλισε και το πέμπτο της εισιτήριο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
O Βαγγέλης Καναβός, φοιτητής στο Παιδαγωγικό, μπήκε στον αγώνα πιο αποφασισμένος από ποτέ… Με νωπές της μνήμες από το μήκος της ίδιας κατηγορίας όπου αποκλείστηκε μετά από τρεις άκυρες προσπάθειες, ο Έλληνας πρωταθλητής μπήκε έτοιμος για να σαρώσει τα πάντα. Και τα κατάφερε. πανελλήνιο ρεκόρ στην πρώτη προσπάθεια (12.84μ.), πανελλήνιο ρεκόρ -σχεδόν ένα μέτρο πιο πάνω- στην δεύτερη (13.70μ.) και η πλάστιγγα του μεταλλίου ήταν θέμα ώρας για να γείρει στην πλευρά του. Η τρίτη προσπάθεια μετρήθηκε 13.42μ. ενώ οι τρεις τελευταίες ήταν άκυρες, ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε μέχρι την ολοκλήρωση του αγωνίσματος, το οποίο χάρισε στον Καναβό την δεύτερη θέση. Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ ήταν 12.71 από τις 10 Σεπτεμβρίου 2015.

Διαβάστε τη δήλωσε ο ελλήνας αθλητής μετα το τέλος του αγώνα για την αφιερωση στον πατέρα του στο sportsamea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάσχει από Σκλήρυνση κατά πλάκας όμως είναι ο πιο δυνατός άντρας στον κόσμο, για δεύτερη χρονιά!

Βογιατζής Ηλίας

Θα διασχίσει το στενό της Μάγχης κολυμπώντας μόνο με τα χέρια!

Βογιατζής Ηλίας

Μένουμε Σπίτι – Σποτ Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Α.Ο.Ν.Μ.

newsitamea