Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΑΙΔΙ

Μωρό στο σπίτι: Κάνει να ανάψουμε το κλιματιστικό;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Μωρό στο σπίτι: Κάνει να ανάψουμε το κλιματιστικό;

Μωρό στο σπίτι: Κάνει να ανάψουμε το κλιματιστικό;

Διανύουμε τον πιο ζεστό μήνα του καλοκαιριού και η ζέστη πολλές φορές είναι ανυπόφορη! Πολλοί πιστεύουν πως το κλιματιστικό είναι απαγορευτικό σε έναν χώρο όπου ζει και κοιμάται ένα μωρό. Είναι όμως έτσι;

Η ζέστη δεν είναι ανυπόφορη μόνο για εμάς, αλλά και για τα μωρά. Μάλιστα, σύμφωνα με τους παιδιάτρους τα μωρά αισθάνονται περισσότερο τη ζέστη από ότι εμάς τους μεγάλους και ένα υπερβολικά ζεστό περιβάλλον μπορεί να τα κάνουν πολύ ανήσυχα.

Το κλιματιστικό δεν είναι απαγορευτικό σε ένα σπίτι με μωρό, αρκεί βέβαια αυτό να συντηρείται σωστά και να χρησιμοποιείται υπό κάποιες προϋποθέσεις. Ποιες είναι αυτές;

1. Αλλάζετε αρκετά συχνά τα φίλτρα του κλιματιστικού και όποτε το κρίνετε απαραίτητο καλέστε κάποιον ειδικό για επαγγελματική συντήρηση.

2. Αποφύγετε να βάζετε το κλιματιστικό σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και φροντίστε η διαφορά σε σχέση με τα άλλα δωμάτια του σπιτιού, αλλά και με έξω να μην είναι μεγάλη.

3. Ανοίγετε τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες ανά τακτά χρονικά διαστήματα να αερίζεται με φρέσκο αέρα το δωμάτιο όπου βρίσκεται το μωρό.

4. Μη ντύνετε το μωρό σας υπερβολικά όταν βρίσκεται σε χώρο με κλιματιστικό. Ένα βαμβακερό κορμάκι και ένα σεντονάκι όταν κοιμάται είναι ό,τι πρέπει!

Με την κατάλληλη θερμοκρασία λοιπόν και κυρίως όχι με ακρότητες, μωρό και κλιματιστικό μπορούν να συνυπάρξουν, για να απολαύσετε κάθε στιγμή του καλοκαιριού!

 

 

 

 

 

www.mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι και πας… χώρισες: Τα 2 «απαγορευμένα» ελληνικά νησιά για ζευγάρια, με το μεγαλύτερο ποσοστό χωρισμών – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Τι κρύβει η νέα εμμονή των 7χρονων με τα ακριβά προϊόντα ομορφιάς

Penni Syggrou

Έπιασε το στήθος του και σωριάστηκε μέσα στο γήπεδο: Σοκ στον αγώνα Ουντινέζε – Ρόμα, «πάγωσαν» οι παίκτες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika