Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Το Μωρό ήταν σε Κώμα και οι Γιατροί ΔΕΝ τους έδιναν Ελπίδες. Ενώ ήταν έτοιμοι να το Αποσυνδέσουν, συνέβη το Αδιανόητο!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

1

Οι γιατροί ήταν έτοιμοι να αποσυνδέσουν από τα μηχανήματα υποστήριξης την Marwa, μέχρι που άνοιξε τα μάτια της για να αποδείξει ότι ήταν ακόμα ζωντανή. Το ενός έτους κοριτσάκι ήταν σε τεχνητό κώμα από τον Σεπτέμβρη. Οι γιατροί ήθελαν να την αποσυνδέσουν, αφού ανησυχούσαν ότι αν ξυπνούσε, θα είχε σοβαρά λειτουργικά προβλήματα.

Ωστόσο, οι γονείς της δεν ήταν έτοιμοι να τα παρατήσουν και ζήτησαν δικαστική βοήθεια για να την κρατήσουν ζωντανή για όσο το περισσότερο δυνατόν. Μετά από 2 μήνες παράτασης, η Marwa ξύπνησε αψηφώντας όλες τις προσδοκίες.

13

Το βίντεο, το οποίο ανέβηκε στο Facebook από τον πατέρα της, δείχνει την στιγμή που άνοιξε τα μάτια της – αποδεικνύοντας ότι οι γιατροί έκαναν λάθος. Οι γονείς της, οι οποίοι κατάγονται από την Αλγερία, ξεκίνησαν μια λίστα υπογραφών για να προκαλέσουν τους γιατρούς στο δικαστήριο, σύμφωνα με το Daily Mirror.

Η καμπάνια “Not without my Marwa” κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 114.000 υπογραφές. Οι αρχές παραχώρησαν μια παράταση δύο μηνών στο νοσοκομείο La Timone στην Μασσαλία.

14

Αλλά οι γιατροί υποστήριξαν ότι δεν θα μπορούσε να αναπνεύσει ποτέ αυτόνομα και ότι θα δυσκολευόταν να περπατήσει ή να φάει για το υπόλοιπο της ζωής της. Ωστόσο, ξύπνησε και η μητέρα της ξεκαθάρισε στα κοινωνικά δίκτυα ότι τα όργανα της λειτουργούν όπως θα έπρεπε.

Μιλώντας σε τοπική ιστοσελίδα, ο πατέρας της είπε: “Η θεραπεία συνεχίζεται, αλλά βλέπουμε πρόοδο κάθε μέρα και αυτό μας δίνει πολλή ελπίδα”. “Όταν της μιλάω, ακούει την φωνή μου, αντιδρά και μερικές φορές ακόμα χαμογελάει.”

Το τεχνητό, ιατρικό κώμα είναι σχεδιασμένο για να προστατεύει τον εγκέφαλο μετά από τραύμα στον εγκέφαλο ή σαρωτικούς ιούς.
Απαιτείται ένα είδος φαρμάκου που απενεργοποιεί τον εγκέφαλο, εμποδίζοντας τον να αντιδρά μόνος του. Η αναπνοή και η πίεση του αίματος διατηρούνται μέσα από την χρήση φαρμάκων.

Η υψηλή πίεση που προκαλείται από το πρήξιμο του εγκεφάλου μπορεί να στερήσει το οξυγόνο από κάποια σημεία, αλλά το τεχνητό κώμα μπορεί να βοηθήσει να μειωθεί η φλεγμονή.

Λόγω του ότι ο εγκέφαλος της Marwa δεν ανταποκρινόταν στο κώμα, οι γιατροί υπέθεσαν ότι πρέπει να είχε νευρολογικά προβλήματα.

Εμείς της ευχόμαστε καλή ανάρρωση και να ξεπεράσει κάθε δυσκολία που θα της παρουσιαστεί!

 

 

dailymail.co.uk,fanpage.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Άγιου Εφραίμ, να τη λες συνέχεια όπου και να’σαι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika