Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Μωράκι πέθανε από το αλάτι που του έδωσε η μητέρα του

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

salt00

Ένα μικρό κοριτσάκι πέθανε αφού της δόθηκε ένα ολόκληρο κουταλάκι του γλυκού αλάτι από τη μητέρα της, σύμφωνα με την αστυνομία, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail.

Η 17 μηνών κόρη της Kimberly Martines, Peyton, ήταν σε μηχανική υποστήριξη από τις 31 Ιουλίου οπότε και η μητέρα της τής έδωσε να φάει ένα κουτάλι με αλάτι.

Μετά από υψηλό πυρετό και τη δηλητηρίαση που έπαθε από την ποσότητα αλατιού, σύμφωνα με το δημοσίευμα το μωράκι έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη.

salt1

Η Martines συνελήφθη και κατηγορείται για κακούργημα από τη στιγμή που το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Μετά το θάνατο του μωρού της, πιθανόν να αντιμετωπίσει ακόμη και φυλάκιση 20 ετών.

Η υπερνατριαιμία, εμφανίζεται, όπως αναφέρει η Daily Mail, όταν πάρα πολύ αλάτι βρεθεί στην κυκλοφορία του αίματος, κάνοντας τα κύτταρα να συρρικνώνονται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό πρόβλημα των αιμοφόρων αγγείων, καθώς τα κύτταρα αναγκάζονται να βγουν από την κανονική τους θέση. Η ανισορροπία των ηλεκτρολυτών μπορεί επίσης να προκαλέσει συσσώρευση υγρού στους πνεύμονες, καθώς και επιληπτικές κρίσεις και βλάβη στα νεφρά.

salt2

Η υπερνατριαιμία εμφανίζεται πιο συχνά όταν οι άνθρωποι δεν πίνουν αρκετό νερό ενώ τα βρέφη είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα, επειδή τα νεφρά τους είναι πολύ ανώριμα για να επεξεργαστούν οποιαδήποτε προσθήκη αλατιού στα φαγητά τους, σύμφωνα με την Παγκόσμια Δράση για το Αλάτι και την Υγεία.

salt3

Γι’ αυτό το λόγο και οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι το αλάτι δεν θα πρέπει να προστίθεται σε κάθε φαγητό που έχει μαγειρευτεί για μωρά και νήπια.

Οι αρχές ανέφεραν ότι είναι άγνωστο για ποιο λόγο η μητέρα, η οποία ομολόγησε την πράξη της, τάισε το μωράκι με αλάτι. Παράλληλα αποκαλύφθηκε ότι παιδίατρος είχε ζητήσει το παιδί να παραπεμφθεί σε ειδικό λόγω της έλλειψης αύξησης βάρους και της αναπτυξιακής καθυστέρησης.

www.newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ντροπή: Γνωστός ινφλουένσερ «σφίχτης» κοροϊδεύει παιδί με αναπηρία στο γυμναστήριο, χιλιάδες αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika